У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Оцінка економічної спроможності страховика

     

      Реальні умови функціонування страхової компанії вимагають об’єктивного і всебічного аналізу процесів страхової діяльності. Необхідність виконання такого аналізу в страховій організації обумовлена проблемами управління фінансами, плануванням грошових потоків, обґрунтуванням інвес-тиційних проектів. Економічна спроможність страхової компанії – це важлива характеристика її ділової активності і надійності. Більшість науковців викорис-товують поняття фінансової стійкості, як головного індикатора економічної спроможності страхової компанії, тобто спроможності виконувати свої зо-бов’язання перед страхувальниками в умовах негативного впливу різних зов-нішніх і внутрішніх чинників [9, 12, 23, 38].

      Дослідження економічної спроможності представляє інтерес для всіх уча-сників економічного процесу  страхувальників, керівництва і акціонерів стра-хової компанії, державних органів. Важливість оцінки фінансової стійкості страхової компанії обумовлена, перш за все, специфікою діяльності страховика, пов’язаною із чинниками стохастичного характеру, що потребує постійного ко-нтролю і управління платоспроможністю бізнесу. Обґрунтована оцінка фінан-сового стану страхової компанії дозволяє визначити реалії ведення бізнесу з пе-рспективою на майбутнє. Для керівництва і власників компанії  це спосіб отримання достовірної якісної інформації про її реальні можливості. Особливо це важливо для розробки стратегії виживання в нових економічних умовах, які викликані кризовими явищами сьогодення.

      В більшості робіт в ході аналізу фінансової стійкості досліджують абсо-лютні статичні значення головних фінансових показників (платоспроможність, рентабельність, ліквідність та ін.). На сьогодні немає чіткого визначення поняття фінансової стійкості. Найчастіше стійкість стосується одного, двох або декі-лькох чинників [17, 23, 31, 38].

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.