У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Традиції в історико-культурній виховній практиці японської сім'ї

     

      Острівне положення створило для Японії специфічні умови: не піддаючись протягом давнини і середньовіччя зовнішнім вторгненням, країна минула в зазначені часи впливу інших культур, а крім того, і спустошливої татаро-монгольської навали, яка, як відомо, внесла свої корективи у розвиток багатьох народів. Тому у працях всіх дослідників (представників різних часів і народів) зазначається, що Країна вранішнього сонця з архаїчних часів відрізнялась неординарною матеріальною і духовною культурою та самобутніми традиціями.

      Якщо в дослідженнях минулих часів під час порівняння японської і західної культур перша вбачалась науковцям як «периферійна» і «відстала», то сучасні науковці говорять виключно про її унікальність. Австралійський вчений, професор університету Дзьоті в Токіо Г. Кларк запевняє, що Японія, порівняно з усіма країнами світу, являє собою «абсолютно інший, своєрідний світ [с. 132, 136]», а для американського філософа Ч. Мура японська культурна традиція «найбільш загадкова і парадоксальна з усіх великих традицій ... і саме тому вона є найбільш цікавим та інтелектуальним викликом, дає більше провокуючих реакцій, ніж будь-яка інша велика традиція Азії [с. 304, 338]».

      Превалювання релігійної форми суспільної свідомості в країнах східно-азіатського регіону – факт відомий і широко визнаний, тому будь-яка спроба аналізу того чи іншого аспекту життя, а тим більш культурних традицій країни, пов'язана з необхідністю виявлення ролі релігійного чинника. Три стовпи японської культури, що взаємопроникають і взаємозбагачують один одного: синто – язичницька релігія японців, дзен-буддизм – найбільш впливова в Японії конфесія, та конфуціанська етика, яка з давніх часів стала регулятором поведінки в японському суспільстві, протягом віків стали основними вимірами японців як нації. Важливим вважаємо те, що зазначені етико-релігійні течії на японському просторі проявляють себе синкретично, тому у процесі аналізу їхнього впливу на національні культурні традиції, а тих в свою чергу – на японське родинне виховання, складно знайти зв'язок певної японської традиції і виховного моменту з єдиною із зазначених вище релігійних доктрин, проте в дослідженні зроблено спробу виявити цей зв`язок.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.