У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Загальна характеристика підприємства та продукції, що виготовляється

     

      Харківський плитковий завод – одне з найбільших у нашій країні спеціалізованих підприємств з виробництва керамічних плиток. Завод був запроектований Українським науково-дослідним інститутом вогнетривів в 1936 році. Проектом передбачалося будівництво двох основних цехів по виробництву плиток для підлоги продуктивністю 500 тисяч квадратних метрів у рік і облицювальної плитки продуктивністю 300 тисяч квадратних метрів у рік, а також цехів допоміжного виробництва. У період з 1951 по 1956 рр. на підприємстві були створені потужності з виробництва метлаських і облицювальних плиток, і вже в 1956 році випускалося 2,5 млн. квадратних метрів плиток для підлоги й 1,1 млн. квадратних метрів плиток для внутрішнього облицювання. Одночасно завод оснащувався новим вітчизняним обладнанням. За порівняно короткий час колектив заводу зумів не тільки вчасно домогтися їхнього освоєння, але й провести багато роботи з удосконалення існуючої тоді технології. Так, уперше в нашій країні був здійснений безкапсельний випал плиток для підлоги, змонтовані й впроваджені гідравлічні понижувачі для пічних вагонеток, впроваджені обертові сортувальні столи, радіаційні сушила. Капітальне будівництво, що досягло небувалого розмаху, вимагало усе більше сучасних оздоблювальних матеріалів. Виходячи з цього, заводу запропонували в порівняно короткий термін налагодити випуск фасадних плиток, для чого побудували поточно-конвеєрну лінію СМК-121 і до неї баштову розпилювальну сушарку. Незабаром був освоєний випуск декорованих облицювальних плиток з малюнками й орнаментами. Їхнє виробництво організували на спеціальній ділянці, оснащеній вітчизняним й імпортним устаткуванням. В 1991 році уведена в експлуатацію конвеєрна лінія СМК-450 по виробництву глазурованих плиток великих розмірів для внутрішнього облицювання стін. З вересня 1994 року орендне підприємство перетворене в акціонерне товариство «Харківський плитковий завод».

      В 2001 році запущена у виробництво лінія 1012 №3 по виробництву облицювальних плиток 20х25 см.

      В 2002 році була впроваджена сучасна європейська технологія декорування облицювальних плиток 20х25 й 20х30 см на ПКЛ 1012А №3 з використанням фритт і барвників іспанської фірми «COLORONDA».

      В 2004 році в експлуатацію був уведений новий технологічний комплекс устаткування – італійська лінія фірми «Barbieri&Tarozzi» продуктивністю 2,5 млн. м2 у рік. На цій лінії освоєне виробництво плиток для підлоги розміром 30х30 см із гладкою й рельєфною поверхнею. Декорування плиток здійснюється на сучасних верстатах серіографії й установках ротоколор мастиками, до складу яких входить полігліколь, флюс і керамічні барвники. Після цього дисковим розпиленням наноситься захисний шар матової або протекторної глазурі. Все це дозволяє випускати продукцію європейської якості з різноманітними високомистецькими дизайнами й високим ступенем зносостійкості. В 2005 році на ПКЛ «Barbieri&Tarozzi» був організований випуск плиток для підлоги сучасного великого формату розміром 400х400 мм – «Квадро». Дизайнерами заводу були розроблені нові дизайни під цей типорозмір: «Леонардо», «Джотто», «Сильвія», «Івушка» й ін. Проведено роботи з фахівцями іспанської фірми «Fritta» по впровадженню у виробництво імпортних матових глазурей, ангобів, протекторної глазурі, гранілі й ін. матеріалів. Випущено дослідну партію плиток з використанням матової глазурі й гранілі з IV ступенем стирання.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.