У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Обґрунтування доцільності організаційних заходів націлених на підвищення конкурентоспроможності підприємства

     

      Продукція підприємства користується попитом на внутрішньому ринку. Крім того, прогноз ринків збуту свідчить про те, що попит на дану продукцію зростатиме з кожним роком як на внутрішньому ринку, так і на сусідньому російському ринку. З уведенням в експлуатацію нового технологічного комплексу італійських фірм «Barbieri&Tarozzi» та «Sacmi», що вплинуло на підвищення рівня автоматизації виробничих процесів, удосконалення організації виробництва і праці, виробничі потужності підприємства значно зросли, тобто виникла можливість виготовляти більший об’єм продукції. Таким чином, в даній науково-дослідній курсовій роботі як організаційно-економічний захід, активізація діяльності зі збуту продукції підприємства на російському ринку. Продукт з яким планується вийти на російський ринок в плановому році – фризи та декор. Ціна продукції для зовнішнього споживача буде такою ж як і для внутрішнього, проте підприємством поведеться підвищення ціни продукції в порівнянні з минулим роком, у зв’язку з проведенням індексації цін. Таким чином, в плановому періоді ціна 1 м2 фриз та декорів для підлоги рельєфні 53,96 грн, гладкі універсальні 48,63 грн та для стін рельєфні 45,32 грн. як для російських, так і для українських споживачів. Російський споживач більш платоспроможній, а ціни на аналогічну продукцію російського виробника більш високі. Це зробить продукцію ЗАТ «ХПЗ» (фризи та декори) більш дешевими в порівнянні з аналогічною продукцією на цьому ринку та підвищить конкурентоспроможність продукції. Така політика ціноутворення дозволить швидко активізувати діяльність зі збуту нової продукції на даному ринку та збільшити попит на даному ринку. Проте в даному випадку прибуток підприємства зменшиться на суму витрат, пов’язаних з транспортуванням і просуванням продукції. В наступних періодах, коли продукція підприємства міцно закріпиться на російському ринку підприємство поступово підвищуватиме ціну на товар до рівня цін російського виробника.

      Обсяг виробництва продукції для потреб зовнішнього ринку складатиме 3 572 тис. м2 продукції. Таким чином, реалізація заходу передбачає збільшення виручки підприємства на 174 589 грн.

      Транспортування продукції здійснюватиметься шляхом залучення організації, що надає транспортні послуги, так як автомобільний парк підприємства не достатньо великий. Таким перевізником стане ТОВ «Автотрейдінг».

      Для ефективного просування продукції на новому ринку необхідно підвищити рівень інформованості споживачів про продукцію підприємства. Для цього підприємством планується участь у наступних спеціалізованих виставках: щорічна виставка «Будівництво та архітектура 2010» (м. Волгоград), «Будівельні матеріали та технології» (м. Ростов-на-Дону). На перших етапах виходу на російський ринок пропонується здійснювати просування продукції через посередників, офіційних представників. Такими представниками стануть наступні підприємства: ТОВ «Агромат», ВАТ «Кале Барекс, ТОВ «Сенс К», ТОВ «Бестайл». Дані підприємства спеціалізуються на реалізації керамічної плитки і мають широкі дилерські мережі, також ці підприємства мають сформоване коло постійних клієнтів.

      Реалізація організаційного заходу не передбачає здійснення капітальних витрат. Всі витрати пов’язані з виходом продукції підприємства на зовнішній ринок – поточні витрати. Собівартість товарного випуску розрахуємо виходячи з планової собівартості 1 м2 продукції. Реалізація заходу передбачає збільшення чисельності персоналу на 3 особи – робітника відділу збуту та маркетингу, основного робочого та одного робочого з числа допоміжного персоналу. У зв’язку з цим збільшаться витрати на оплату праці виробничих робітників, витрати на відрахування на соціальні заходи та витрати, пов’язані зі збутом продукції.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.