У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


ВИКОРИСТАННЯ СУЧАСНОГО ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРИ ОЦІНЦІ ФІНАНСОВОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВА

     

      Фінансове планування розвитку підприємства потребує швидкого впровадження сучасних інформаційних технологій у виробництво, прийняття оптимальних управлінських рішень, ефективного функціонування ринкових і фінансово-кредитних механізмів. Сьогоднішній розвиток комп'ютерних технологій вносить зміни майже в усі ланки життя. Не залишився осторонь і фінансовий облік. Комп'ютерні технології внесли зміни не лише в загальну організацію фінансового обліку, а й в саму систему обліку, що призвело до виникнення нової фінансової комп'ютерної системи обліку. Визначення економічної ефективності фінансової комп'ютерної системи дозволяє ще під час її проектування уникнути непередбачених втрат і дає можливість підвищувати загальну ефективність від роботи обліку, а також збільшити загальний престиж підприємства. Проте, головною перевагою використання комп'ютерних технологій стало значне зменшення рівня трудомісткості праці фінансиста, враховуючи те, що частка суто технічних операцій в фінансовому процесі при ручній праці досягає 80%. За кордоном впровадження сучасних фінансових комп’ютерних систем дозволяє підприємствам отримувати значний економічний ефект. В основному це проявляється в зростанні ефективності виробничих потужностей (до 20%), в економії оборотних засобів, в скороченні витрат на адміністративно-управлінський апарат (до 30%) тощо.

      Отже, для того, щоб успішно вирішувати питання інформації спеціалісти керівних рівнів повинні досконало володіти найновішими засобами комп'ютерної техніки, вміти застосовувати сучасні інструментальні засоби для створення інформаційних систем, орієнтуватися в інтегрованих програмних середовищах, на базі яких створюються сучасні інформаційні системи.

      Проте необхідно зауважити, що бездумне впровадження фінансової комп’ютерної системи може виявитися не лише малоефективним, а навіть збитковим. Причинами цього може стати неправильно підібраний склад апаратного та програмного забезпечення, а також неправильно сформована структура облікового апарату. Враховуючи сьогоднішню швидкість розвитку комп'ютерних технологій, таку помилку зробити неважко. А тому, перш за все, підприємству необхідно визначитися з структурою фінансової комп’ютерної системи та з послідовністю впровадження майбутньої комп’ютерної системи. Поняття інформаційні технології з'явилося з виникненням інформаційного суспільства, основою соціальної динаміки в якому є не традиційні матеріальні, а інформаційні ресурси: знання, наука, організаційні чинники, інтелектуальні здібності, ініціатива, творчість людей.

      Інформаційні технології швидко розвиваються, охоплюють всі види суспільної діяльності: виробництво, управління, науку, освіту, проектні розробки, торгівлю, фінансове - банківські операції, медицину, криміналістику, охорону довкілля, побут та інше. На сьогодні існують ефективні комп'ютерні технології: технологія текстових редакторів, технологія електронних таблиць, системи управління базами даних, які орієнтовані на широке коло користувачів персональних ЕОМ. Однією з таких технологій є технологія заснована на використанні пакету прикладних програм MS Ехсеl, які можуть бути використані для економічних задач.

      MS Ехсеl є самою простою в експлуатації і одночасно самою потужною системою електронних таблиць із доступних на ринку. Цей парадокс пояснюється простою використання панелей інструментів і контекстних меню, які забезпечують доступ до засобів аналізу і форматування даних.

      Очевидно, що MS Ехсеl є лідером в галузі засобів оформлення робочих листів. Поряд з засобами оформлення, характерними для настільних видавничих систем, MS Ехсеl має, наприклад, вбудовану перевірку орфографії, яка гарантує, що враження від отриманих результатів аналізу даних не будуть викривлені прикрими описками.

      MS Ехсеl завжди мав більше засобів для аналізу даних, ніж інші системи електронних таблиць. Нові засоби спростили електрону обробку даних і одночасно підняли верхню межу можливостей аналізу даних в інтересах вчених, інженерів та фінансових аналітиків. В науково - технічній діяльності програму MS Ехсеl важливо розглядати як основний розрахунковий інструмент. MS Ехсеl доцільно застосовувати у тих випадках, коли потрібно терміново опрацювати велику кількість даних, вона корисна для виконання таких операцій, як статистична обробка і аналіз даних, рішення задач оптимізації, побудова діаграми і графіків і т.д.

      Будь-яка база даних є сховищем інформації. Багато задач, які можуть бути вирішені за допомогою розрахунків на робочих листах, вимагають використання баз даних з вихідною інформацією. MS Ехсеl містить, як засоби для роботи з вбудованими базами даних, так і засоби для роботи з зовнішніми базами даних в різних форматах. Вбудовані засоби MS Ехсеl дозволяють фільтрувати інформацію прямо на робочому листі, приховуючи непотрібні в даний момент дані.

      MS Ехсеl має засіб структурування робочих листів, який дуже важливий для тих, хто готує складні звіти. Структурування дозволяє дуже швидко згорнути або розгорнути зміст робочих листів, щоб уявити інформацію з тим ступенем подробиць, яка необхідна в даний момент.

      Можливості MS Ехсеl дозволяють :

      - проведення різних розрахунків з використанням апарату функцій і формул;

      - дослідження впливу різних факторів на результатні дані;

      - рішення задач оптимізації;

      - побудова графіків та діаграм;

      - статистичний аналіз даних;

      - створення багато табличних документів, об’єднаних формулами;

      - робота з електронними таблицями як з базами даних: сортування таблиць, вибірка даних за запитами і т.п.;

      - створення підсумкових та зведених таблиць;

      - використання при побудові таблиць інформації із зовнішніх баз даних.

      У дипломному проекті доцільно використовувати програму - табличний процесор MS Ехсеl, яка дозволяє оперативно і безпомилково виконати розрахунки в таблицях. За допомогою табличного процесора MS Ехсеl можна вводити інформацію любого типу: числа, дати і час, формули, малюнки, діаграми, графіки і т.д.

      Вся введена інформація може бути оброблена за допомогою спеціальних функцій. Електронні таблиці призначені для обробки основних та похідних даних стосовно всіх видів фінансової й облікової діяльності.

      Електронні таблиці призначені як для виконання розрахунків, обробки даних, так і для моделювання виробничих і економічних проектів.

      Електронна таблиця є ефективним засобом представлення і обробки даних. Основна перевага електронної таблиці - це динамічне представлення даних, яке полягає в багаторазовому перерахунку результатів при зміні вихідної інформації. Використання електронних таблиць є достатньо зручним засобом при виконанні розрахунків в аналізі фінансового становища.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.