У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


ЕКОНОМІЧНА ЕФЕКТИВНІСТЬ ЗАХОДІВ З ОХОРОНИ ПРАЦІ

     

      Охорона праці – це система правових, соціально-економічних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних і лікувально-профілактичних заходів та засобів, спрямованих на збереження життя, здоров'я і працездатності людини у процесі трудової діяльності [ 44 ]. Охорона праці визначає своєю метою оволодіння необхідними теоретичними знаннями, практичними навичками для створення здорових і безпечних умов праці.

      В Україні основними правовими документами, які регулюють питання охорони праці є Конституція України, Кодекс законів про працю, Закон України "Про охорону праці", галузеві правила, вимоги, інструкції, санітарні норми, правила органів нагляду за безпекою праці, колективний договір підприємства [ 44 ].

      Організація роботи по охороні праці у ТОВ АФ ім Чапаєва здійснюється відповідно до Закону України "Про охорону праці ” та Ко-лективного Доворогу фірми.

      Головною метою охорони праці в аналізуємому підприємстві є виявлення потенційно небезпечних ділянок виробництва і здійснення профілактичних заходів, які забезпечують попередження травматизму, належних технологічних і санітарно-гігієнічних умов праці. На підприємстві, згідно із затвердженим головою правління штатним розкладом, працює інженер з охорони праці, який підпорядковується головному інженеру підприємства.

     Інженер з охорони праці має власне робоче місце, яке обладнане навчальними стендами з техніки безпеки виробництва, пожежної безпеки.

      До основних функцій по охороні праці, які виконує інженер, належать:

       розробка системи управління охорони праці;

       впровадження оперативно-методичного керівництва робочою з охорони праці ( розробка інструкції по охороні праці);

       нагляд за проведенням всіх видів інструктажів по підрозділах.

      Проведення всієї роботи з охорони праці оформляється як план заходів по охороні праці, що включається в колективні договори, які щорічно укладаються на підприємстві. Проекти заходів по забезпеченню здорових і безпечних умов праці попередньо обговорюються на зборах працівників структурних підрозділів і всього колективу. Підприємство зобов’язане здійснювати підготовку кадрів для роботи по забезпеченню здорових та безпечних умов праці у процесі сільськогосподарського виробництва. Працівники підприємства не несуть будь-яких додаткових витрат на ці цілі. Підприємство створює фонди по охороні праці за рахунок прибутку (доходів) від його господарської діяльності. Питання охорони праці в відображені в розділі 5 "Охорона праці та здоров’я" колективного договору. Ним передбачено:

       організація і забезпечення з боку адміністрації проходження профілактичних медоглядів усіма особами;

       не допущення працівників підприємства до роботи, яка їм протипоказана за результатами медичного огляду.

       забезпечення своєчасного виконання комплексних заходів про забезпечення нормативів безпеки, гігієни праці та виробничого середовища, створенню безпечних і нешкідливих умов праці, підвищення існуючого рівня охорони праці;

       проведення навчання і атестації працівників, які зайняті на роботах з підвищеною небезпекою.

      На зборах підприємства, які проводяться кожен понеділок, інженер по охороні праці піднімає питання про стан охорони праці на підприємстві. Слід відмітити, що за останні три роки 2006-2009 не було травматизму зі смертельним випадком, що є позитивним для аналізує мого підприємства.

      Планування роботи по охороні праці в кооперативі проводиться затвердженими в колективному договорі, щорічними заходами по покращенню умов і охорони праці. Фінансування заходів по охороні праці здійснюється з фонду охорони праці, який формується в розмірі 0,5% від суми реалізованої продукції, що становить 2074 тис. грн. за 2009 рік. Кошти цього фонду використовують на виконання заходів, що забезпечують доведення умов і охорони праці до нормативних вимог та підвищення існуючого рівня охорони праці.

      На підприємстві згідно з вимогами „Типового положення про навчання з питань охорони праці" проводяться інструктажі з охорони праці але в фірмі мали місце випадки допуску непідготовлених працівників, що не ознайомлені з безпечними методами і прийомами праці, за звітний період було разове порушення вимог безпеки під час експлуатації устаткування, машин, механізмів також негативним фактором є те, що асигнування коштів на охорону праці проводиться у не достатній кількості.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.