У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Програма емпіричного дослідження мотиваційно-смислової сфери та самовідношення жінок – працівниць комерційного сексу

     

      Етапи дослідження

      Дослідження проводилось у три етапи: на першому етапі (2010-2011 рр.) – вивчалась науково-методична й практична література, визначались цілі, об’єкт дослідження, окреслювався його предмет, концептуальні підходи щодо його емпіричного вивчення. На другому етапі (2011-2012 р.р.) проводилось основне емпіричне дослідження, метою якого було зібрання емпіричного матеріалу та кількісна та якісна обробка його результатів.

      На третьому етапі (вересень 2012 р. - квітень 2012р.) виконано текстову роботу, оформлено результати дослідження у вигляді дипломної роботи. Процедура дослідження

      Емпіричне дослідження проводилось з грудня 2011 року по березень 2012 року у вигляді відповіді на запитання обраних методик індивідуально з кожною дослідженою. Опитуванню передувала настановна бесіда, у якій були відзначені цілі дослідження, порядок відповідей на запитання методик, було поінформовано про конфіденційність дослідження.

      Для психодіагностичного обстеження було використано п`ять наступних методик. Методика 1. Тест-опитувальник самовідношення (В. В. Столін, С. Р. Пантелєєв) [60] Тест-опитувальник самовідношення (ТОС) побудований відповідно до розробленої В. В. Століним ієрархічної моделі структури самовідношення. Дана версія опитувальника дозволяє виявити три рівня самовідношення, що відрізняються по ступіні узагальненості: 1) глобальне самовідношення;

      2) самовідношення, диференційоване по самоповазі, аутсимпатії, самоцікавості і очікуванню ставлення до себе;

      3) рівень конкретних дій (готовності до них) у відношенні до свого "Я".

      В якості вихідного приймається відмінність змісту "Я" (знання або уявлення про себе, у тому числі і у формі оцінки вираженості тих чи інших особливостей) і самовідношення. В ході життя людина пізнає себе і накопичує про себе знання, ці знання складають змістовну частину його уявлень про себе. Однак знання про себе йому небайдужі: те, що у них розкривається виявляється об'єктом його емоцій, оцінок, стає предметом його більш-менш сталого самовідношення.

      Опитувальник включає наступні шкали:

      Шкала S - вимірює інтегральне почуття "за" або "проти" власного "Я" досліджуваного.

      Шкала I - самоповага.

      Шкала II-аутосимпатия.

      Шкала III - очікуване відношення від інших.

      Шкала IV - самоцікавість.

      Опитувальник містить також сім шкал спрямованих на вимірювання вираженості установки на ті або інші внутрішні дії на адресу "Я" досліджуваного.

      Шкала 1 - самовпевненість.

      Шкала 2 - відношення інших.

      Шкала 3 - самоприйняття.

      Шкала 4 - самокерівництво, самопослідовність.

      Шкала 5 - самозвинувачення.

      Шкала 6 - самоцікавість.

      Шкала 7 - саморозуміння.

      Глобальне самовідношення - внутрішньо недиференційоване почуття "за" і "проти" самого себе.

      Самоповага - шкала з 15 пунктів, що об'єднали твердження, діяльності, "внутрішньої послідовності", "саморозуміння", "самовпевненість". Мова йде про ті аспекти самовідношення, які емоційно і змістовно об'єднують віру в свої сили, здібності, енергію, самостійність, оцінку своїх можливостей, контролювати власне життя і бути само послідовним; розуміння самого себе.

      Аутосимпатия - шкала з 16 пунктів, що об'єднує пункти, в яких відображається дружність-ворожість до власного "Я". В шкалу увійшли пункти, що стосуються "самоприйняття", "самозвинувачення". У змістовному плані шкала на позитивному полюсі об'єднує схвалення себе в цілому і в істотних деталях, довіру до себе і позитивну самооцінку, а на негативному полюсі, - бачення в собі переважно недоліків, низьку самооцінку, готовність до самозвинувачення. Пункти свідчать про такі емоційні реакцій на себе, як роздратування, презирство, знущання, винесення самовироків.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.