У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


ПРОФІЛАКТИКА РИЗИКОВАНОЇ СЕКСУАЛЬНОЇ ПОВЕДІНКИ

     

      Не секрет, що за останні роки різко знизився вік початку статевого життя. Сьогоднішні 40-50-річні починали інтимне життя в 18-22 роки в браку, сьогоднішні підлітки - в 12-13 років і поза браком. Подібна тенденція існує у всьому світі, але в нашій країні вона набула характеру епідемії. Ми не зупинятимемося на причинах цієї ситуації, вони достатньо відомі, повернемося до фактів.

      Зниження віку початку статевого життя спричинило за собою збільшення числа вагітностей і, як наслідок, числа абортів серед неповнолітніх. Із загального числа абортів по країні до 5% припадає на частку підлітків до 17 років. Дівчатам до 19 років в рік проводиться приблизно 340 000 абортів. Можна вважати, що дійсне число абортів у підлітків більше, оскільки не враховується частина кримінальних абортів, які виконують поза медичною установою. Зовсім гнітючі цифри стосуються абортів в пізні терміни. Тут підлітки займають лідируюче положення: 28-30% пізніх абортів роблять пацієнтки до 17 років. Чому? Дуже просто, це результат дитячого інфантильного, незрілого відношення до інтимного життя як до гри, розваги, неінформованість, незнання, а іноді недовір'я, та ще боязнь «що скаже мама», «що буде», «а може бути, пройде». Але поки дівчина кидається між своїми страхами і батьківським гнівом, час йде, і до лікаря вона потрапляє до 16-18 неділь вагітності.

      Спостерігається зростання числа пологів у неповнолітніх: за останні 30 років цей показник збільшився більш ніж в 1,5 разу - з 28,4 до 47,8%, близько 1,5 тис. дітей за рік народжується у дівчат-підлітків у віці до 15 років, близько 10 тис. - до 16 років, і понад 30 тис. дівчат в 17 років стають мамами.

      На консультативному прийомі лікаря часто питають дівчатка і їх батьки: «Як краще поступити - зробити аборт або народжувати?» Лікар, навіть з великим стажем роботи, не може відповісти на це питання однозначно, та і не має права. Як штучний аборт, так і пологи для неповнолітніх важке фізичне і моральне випробування з наслідками, що далеко йдуть.

      Штучний аборт. Аборт в перекладі з латинського означає «викидня». Аборт може бути мимовільний, природний, і штучний, проведений за бажанням жінки або в крайніх, загрозливих життю випадках. Проводиться за бажанням жінки в медичних установах особам, що досягли 16 років, якщо термін вагітності не перевищує 12 неділь Якщо аборт проводиться пацієнтці молодше 15 років, то для операції необхідна згода батьків або опікуна дівчинки. Переривання вагітності пізніх термінів вимагає додаткового медичного обстеження, а іноді і підготовки до операції. І здійснюється не за бажанням жінки, а лише за медичними або соціальними показаннями. Але і тут існують обмеження: аборт на пізніх термінах проводиться до 22 неділь вагітності, оскільки після 22 неділь плід вважається життєздатним.

      Техніка операції штучного аборту в ранні і пізні терміни різна. При ранніх термінах проводиться інструментальне видалення плодового яйця з матки, аборт при пізніх термінах протікає як маленькі пологи. Цікаво, що про переривання вагітності за медичними показаннями відомо з глибокої старовини. Мудрі стародавні лікарі теж рахували вагітність у неповнолітніх великим ризиком для їх здоров'я.[49]

      Сама операція не така нешкідлива, як може показатися на перший погляд. Відомий акушер професор А. П. Губарев майже 70 років тому говорив, що, зважившись підлягти цій операції, жінка повинна бути обізнана про її особливості. Вона повинна знати, що розглядати аборт як просте видалення чужорідного тіла у вигляді занози або прирівняти його до витягання зуба - немає ніякої підстави.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.