У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


ПРОБЛЕМИ ХІМІЧНОЇ ЗАЛЕЖНОСТІ «ВАЖКИХ» ПІДЛІТКІВ

     

      Рекомендації Усесвітній організації охорони здоров'я і незалежні експертні оцінки співпадають: поправочний коефіцієнт близько 50. Це означає, що 20% підлітків вживають психоактивні речовини (ЛІГШИ).

      Прогнози ГНЦ наркології обіцяли не тільки сумне збільшення числа споживачів ЛІГШИ, але і зміна набору цих речовин. І дійсно, в структурі споживаних в країні наркотиків буквально на очах відбулося зрушення у бік хімічних препаратів, що швидко викликають психічну і фізичну залежність. Наприклад, офіційно в наркологічних установах в 1993 р. було зареєстровано 7 тис. чіл., у тому ж році поряд авторів незалежно один від одного приведений «феномен»: кожен врахований пацієнт знав щонайменше 10 таких же хворих, ведучих, проте, «приховану» наркотизацію.

      Особливість епідеміології такого явища, як токсикоманія, полягає в тому, що найбільш поширене це захворювання серед молодших підлітків. З первинних пацієнтів, одержуючи наркологічну допомогу з приводу зловживання різними одурманюючими засобами, більше 70% - підлітки.

      Хімічна залежність останнім часом стала частиною «молодіжної культури». Це кричуще порушення прав людини. Держава повинна забезпечувати безпеку своїх громадян, захищаючи їх від небезпечного для життя і здоров'я хімічної дії, у тому числі і тоді, коли воно здійснюється і через торговців наркотиками. Що виплеснулися в середу підлітків і юнацтва «молодіжні» наркотики (використовувані на дискотеках) і поява в реанімаційних токсикологічних відділеннях лікарень дітей у віці 5-7 років стали прикметами нашого часу. За даними вибіркових досліджень, психоактивні речовини (окрім тютюну і алкоголю) в стінах шкіл пробують близько 20% підлітків, в ПТУ - більше 30%. Серйозною проблемою стає зростання табакокуріння у дітей і підлітків жіночої статі.

      Рівень споживання ПАВ у молодому віці має тенденцію до неухильного зростання, причому кожні 5 років в арифметичній прогресії. Зловживання ними за 5 минулих років збільшилося в 15 разів. У 1999 р. 86% підлітків спробували ПАВ. При огляді чинників ризику наркозалежності виділимо декілька.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.