У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


МУЗИКА І АГРЕСІЯ У «ВАЖКИХ» ПІДЛІТКІВ

     

      Спеціальні дослідження показали, що звучання рок-музики на дискотеках і молодіжних концертах наближається до 120 дб. у естради і до 108-110 дб. в центрі залу. Такий рівень звучання, лежачий за межами психофізіологічної норми, приводить до травмування органів слуху і його зниження. Підвищена гучність і характер рок-музики при тривалій дії розсіюють увагу, пригноблюють розумову діяльність, приводять до стану підвищеної збудливості, порушення пам'яті, зниження інтелектуальних можливостей людини.

      При тривалому прослуховуванні музики в стилі важкої долі порушується нормальний режим роботи головного мозку і починають здійснюватися біохімічні процеси, не властиві для нього в нормальних умовах (аналогічні дії наркотичних речовин) і зовсім не нешкідливі для здоров'я. Вони приводять до нервового виснаження, психічних захворювань, порушень норм загальноприйнятої поведінки.

      Багато фестивалів рок-музики в 70-90-х рр. XX в. закінчувалися побоїщами, в результаті яких сотні людей отримали серйозні травми, а деякі з них за задоволення залучитися до світу звуків рок-музики поплатилися життям.

      Дані дослідження співробітників Всесоюзного науково-методичного центру по вивченню і попередженню екстремальних станів Білоруського державного університету свідчать, що дію рок-музики (важка доля) викликає дратівливість, агресивність, і зрештою організм потрапляє в екстремальний стан і відбувається порушення його життєво важливих функцій.

      Все це дозволило зробити висновок, що стиль «важкий метал» в рок-музиці особливо агресивний відносно емоційної сфери. На думку професора Г. Рауха (Німеччина), певні види сучасної розважальної музики можуть бути віднесені до сильних подразників нервової системи, сприяючих активному виділенню стрес-гормонів, які «стирають» частину відображеною в мозку інформації і таким чином роблять негативний вплив на інтелектуальну сферу людини. Учені одностайно прийшли до висновку, що ваблення до рок-музиці складає одну з проблем ризикованого способу життя і вимагає рішення не тільки на психофізіологічному, біохімічному, але і на соціальному рівні у всьому світі.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.