У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


АУТОАГРЕСІЯ ЯК ОСОБОВА ПРОБЛЕМА ПІДЛІТКІВ

     

      З погляду сучасних психологічних теорій, аутоагрессивноє поведінка є проекцією агресії на власну особу. Аутоагресія виявляється в різних формах, зокрема - у формі самонищівної поведінки (пияцтво і алкоголізм, наркоманія, суїциїдальна поведінка, розкута сексуальна поведінка, ризиковані види спорту, що провокує поведінку) і у формі самоушкодження і суїциїдальної поведінки. Шкідливі звички можуть розглядатися і як причина, і як наслідок соціальної дезадаптації підлітків, що ведуть до різних форм аутоагрессивного поведінки.

      Пияцтво і алкоголізм. До шкідливих звичок (згубних пристрастей) прийнято відносити в першу чергу вживання наркотичних речовин, алкогольних напоїв і табакокуріння. Про руйнівну дію алкоголю було відомо науці ще в початку XX в. Про це свідчить і ухвала з'їзду російських лікарів в 1915 р., в якому наголошувалося, що у людини немає жодного органу, на який алкоголь не надавав би руйнівної дії.

      Особливо сильно від вживання алкоголю страждає центральна нервова система, головний мозок. В даний час наука має в своєму розпорядженні достовірні дані, що свідчать про те, що зловживання спиртними напоями приводить до зменшення об'єму мозку, зморщування і руйнування нервових клітин, порушень процесів внутріклітинного обміну і психіки людини, появи алкогольної залежності.

      Сучасний розвиток технологій виробництва дешевих міцних напоїв сприяє масовому формуванню алкогольних звичок в різних вікових групах населення. Особливо небезпечна така пристрасть до алкоголю для здоров'я молодих людей, підлітків, оскільки алкоголь володіє яскраво вираженою токсичністю. Широке розповсюдження алкоголізму вимагає правильного розуміння цього явища.

      Алкоголізм - це підступна хвороба, яку необхідно лікувати. Починається вона з пияцтва - звички вживання спиртних напоїв в невеликих дозах, потім виникає ваблення до алкоголю - і людина вступає на шлях алкоголізму.

      Механізм цієї хвороби розкритий в результаті багаторічних досліджень учених-фізіологів. У головному мозку виявлені центри позитивних емоцій і певні речовини, які, потрапляючи в організм, активізують діяльність їх кліток. До таких речовин відноситься і алкоголь. Потрапляючи в головний мозок і впливаючи на обмін речовин в нервових клітинах, він на перших порах знижує нервову напругу, сприяє до деякої міри придушенню відчуття тривоги і страху, активізує позитивні емоції.

      Центри позитивних емоцій, на які діє алкоголь, розташовані в проміжному відділі головного мозку - гіпоталамусі. Він невеликий за розмірами, але життєво важливий, оскільки є вищим центром регуляції функцій вегетативної нервової системи організму. Тому збудження центрів гіпоталамуса (живлення, спраги, голоду, половою і інших потреб організму) лежить в основі безлічі мотивацій вчинків людини.

      Алкоголізм в юнацькому віці формується значно швидше, ніж у дорослих. Чим молодше за чоловік, тим в коротші терміни формується це захворювання. Страшно і небезпечно воно тому, що алкоголь руйнує не тільки фізичне здоров'я людини, але і психічну сферу, його інтелектуальні можливості.

      Характерними симптомами алкоголізму є на поведінковому рівні: ваблення до алкоголю, психічне збудження, страхи, невміння зосередитися, втрата пам'яті, порушення функцій життєво важливих органів, а також невмотивована і спонтанна агресія.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.