У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Зміст соціальної роботи. Соціальний захист, обслуговування та забезпечення

     

      Втіленням основних прав людини та цінностей людської особистості прав у життя займаються люди однієї із найгуманніших професій, що називається «соціальна робота», а вони називаються соціальними працівниками.

      В Статуті Національної Асоціації соціальних працівників США зазначено: Соціальна робота – це професійна діяльність з надання допомоги окремим людям чи спільнотам для посилення та відновлення їх здатності соціального функціонування і створення суспільних умов, що сприяють реалізації цієї мети [38; 60; 61; 74].

      Однією і з складових соціальної роботи є соціальна допомога.

      Соціальна допомога – це комплекс заходів (економічних, правових, медичних, психологічних тощо), спрямованих на поліпшення життєвої ситуації людей похилого віку. Головне завдання соціальної роботи полягає в тому, щоб забезпечити зв’язок індивіда, групи, сімї чи спільноти людини похилого віку із зовнішніми чи внутрішніми джерелами тих ресурсів, які необхідні для виправлення, покращення та збереження повноцінної її життєвої ситуації.

      Крім соціальної допомоги, соціальним працівникам часто доводиться здійснювати соціально-педагогічну допомогу (комплекс соціально-педагогічних заходів, що мають виховний характер, спрямований на поліпшення нематеріальної сторони життя конкретної людини), соціальну реабілітацію (комплекс соціально-економічних, медичних, юридичних, професійних і інших заходів направлених на забезпечення необхідних умов і повернення цих груп населення до повнокровного життя в суспільстві) [48].

      Важливим елементом в соціальній роботі є соціальний захист, складовим елементом якого є надання соціальної допомоги тобто забезпечення в грошовій і натуральній формі, у вигляді послуг або пільг що надається з урахуванням законодавчо встановлених державою соціальних гарантій по соціальному забезпеченню. Вона носить, як правило, характер періодичних і одноразових доплат до пенсій і допомог натуральних видач і послуг в цілях надання адресної, диференційованої соціальної підтримки цих категорій, ліквідації або нейтралізації критичних життєвих ситуацій, що викликаються несприятливими соціально-економічними умовами [29; 30; 68, 3-7].

      Також соціальна робота з людьми похилого віку проводиться за допомогою соціального обслуговування і забезпечення літніх людей, що включає пенсії і різні допомоги; зміст і обслуговування похилих й інвалідів в спеціальних установах органах соціального захисту населення; протезування; пільги інвалідам; надання допомоги бездомним [25; 75; 50]. Існують такі установи соціального захисту та обслуговування: центри соціального обслуговування; Відділення соціального обслуговування; Відділення денного перебування; Відділення термінового соціального обслуговування; Відділення соціально-медичного обслуговування вдома тощо.

      Соціальний захист немолодих і похилих громадян на сучасному рівні здійснюється за трьома основними напрямами:

      • соціальний захист (надання старим людям пільг і переваг);

      • соціальне обслуговування;

      • організація пенсійного забезпечення.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.