У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Структура управління науково-методичною роботою у ВНЗ І-ІІ рівня акредитації

     

      У сучасних умовах розвитку освіти в Україні особливого значення набуває проблема удосконалення практики управління науково-методичною роботою у вищих навчальних закладах, головні завдання якої окреслені в законодавчих та нормативних документах про освіту (Законах України "Про освіту", "Про вищу освіту"; "Державній національній програмі "Освіта": Україна XXI століття"; "Національній доктрині розвитку освіти" та інших). У цих державних документах підкреслюється значення високої кваліфікації педагогів, що здійснюють підготовку фахівців для різних галузей господарства України. Зазначена проблема особливо набуває актуальності для вищих навчальних закладів І рівня акредитації (технікумів), діяльність яких спрямована на підготовку молодших спеціалістів. Не викликає сумніву, що основним фактором успішної підготовки спеціалістів різного рівня кваліфікації є наявність у навчальних закладах висококваліфікованих педагогічних кадрів. Йдеться про педагогів, які спроможні працювати відповідно до зростаючих потоків наукової інформації, оволодівати інноваційними освітніми технологіями і впроваджувати їх, сприяти розвитку інтересу студентів до обраної спеціальності та їх професійних творчих здібностей.

      Сьогодні технікум, як сучасний тип вищого навчального закладу, спроможний забезпечити високий рівень професійної, теоретичної та практичної підготовки молодших спеціалістів. Випускники технікумів користуються попитом на ринку праці в різних галузях промисловості. Технікуми успішно функціонують у системі безперервної ступеневої освіти України. Все більше поглиблюється їх співпраця з вищими навчальними закладами ІІІ-ІУ рівнів акредитації, набувають розвитку спільні наукові дослідження, створюється освітянський науково-інформаційний простір. Тому до викладачів висуваються вимоги постійного підвищення свого професійного рівня, забезпечення високого науково-теоретичного і методичного рівня викладання дисциплін. Покращення стану науково-методичної діяльності в технікумах сприятиме вдосконаленню системи вітчизняної вищої освіти і входженню її в європейський освітянський простір.

      Означені вище інтеграційні процеси мають реалізуватися засобами науково-методичної роботи в навчальних закладах, а саме через: органічну єдність змісту освіти і програм наукової діяльності; створення стандартів вищої освіти, підручників та навчальних посібників з урахуванням досягнень науки і техніки; організацію наукових конференцій, семінарів; проведення олімпіад, конкурсів тощо.

      Як вже було нами зазначено, науково-методична робота - невід'ємна складова навчально-виховного процесу. Поетапне впровадження традиційних і нетрадиційних активних форм і методів навчання, використання сучасних методик викладання спеціальних дисциплін, інноваційних педагогічних технологій дозволяє студентам технікумів здобути загальну (за скороченими термінами навчання на базі 9 класів) і професійну освіту. Відомо, що в технікумах традиційно функціонувала методична робота. У зв'язку із перебудовою вищої освіти і набуттям технікумами статусу вищих навчальних закладів І рівня акредитації, перед педагогами були поставлені вимоги щодо поєднання професійної підготовки майбутніх фахівців із виконанням науково-дослідної роботи викладачів і студентів. За таких умов методична робота мала набути статус науково-методичної роботи, а навчально-виховний процес – підтримки науково-методичними матеріалами. Сьогодні підготовка молодших спеціалістів у вищих навчальних закладах І-ІІ рівнів акредитації потребує науково-методичної роботи, яка б забезпечувала «оптимальне впровадження інноваційних технологій, ефективність яких залежить від наукового обґрунтування управління цими процесами» [28].

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.