У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Форми та системи оплати праці

     

      Важливою умовою правильної організації обліку заробітної плати є визнання форм та систем оплати праці.

      Заробітна плата - частина національного доходу, яка передбачена для особистої потреби робітників та службовців. Заробітна плата є одним з елементів виробничих витрат підприємства.

      Джерелом прибутків, спрямованих на оплату праці робітників підприємств є прибуток, одержаний у результаті їх господарської діяльності, а для бюджетних організацій - засоби, які виділяються із бюджетів, а також частина прибутку, одержана в результаті їх господарської діяльності. У деяких випадках можуть бути й інші джерела.

      До засобів, які спрямовані на вживання, відносяться витрати на оплату праці всіх працівників підприємств, організацій, установ, які складаються із:

      - фонду основної заробітної плати - відносять на собівартість;

      - фонд додаткової оплати - формують за рахунок прибутку;

      - грошових виплат і заохочень (витрати підприємств на матеріальну допомогу, трудові і соціальні пільги робітникам) - здійснюють за рахунок прибутку;

      - прибутків (дивіденди, проценти) виплачених за акціями трудового колективу і вкладами членів трудового колективу акціонерного товариства у власність підприємства.

      Закон України «Про оплату праці» визначає економічні та організаційні засади оплати праці працівників, які перебувають у трудових відносинах, на підставі трудового договору з підприємствами, установами, організаціями всіх форм власності та господарювання, а також з окремими громадянами та сфери державного і договірного регулювання оплати праці і спрямований на забезпечення відтворювальної та стимулюючої функцій заробітної плати [1].

      Відповідно до статті 1 Закону України «Про оплату праці» заробітна плата - це винагорода, обчислена, як правило, у грошовому виразі, яку за трудовим договором власник або уповноважений ним орган виплачує працівникові за виконану ним роботу. Розмір заробітної плати залежить від складності та умов виконаної роботи, професійно-ділових якостей працівника, результатів його праці та господарської діяльності підприємства.

      Згідно зі статтею 96 Кодексу законів про працю України основою організації оплати праці є тарифна система оплати праці, яка складається з тарифних сіток, тарифних ставок, схеми посадових окладів і тарифно-кваліфікаційних характеристик (довідники).

      Тарифна система оплати праці - це сукупність правил, за допомогою яких забезпечується порівняльна оцінка праці, залежно від кваліфікації, умов її виконання, відповідальності, значення галузі та інших факторів, що характеризують якісну сторону праці.

      Згідно інструкції зі статистики заробітної плати витрати на оплату складаються з: фонду основної заробітної плати, фонду додаткової заробітної плати та інших заохочувальних та компенсаційних витрат.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.