У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Законодавчо - нормативні аспекти обліку та аудиту виробничих запасів

     

      Нові суспільні і господарські відносини, обумовлені ринковою економікою, переходом системи обігу України на Міжнародні стандарти обліку та аудиту, знайшли відображення в нормативній базі та економічній літературі, так були прийняті відповідні нормативні та регламентуючі документи. Основними нормативними та законодавчими документами для ведення бухгалтерського, податкового обліку та аудиту, які регулюють ведення обліку виробничих запасів в Україні, є:

      1. Закон України „Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" від 16.07.99 p. № 996-XIV (із змінами та доповненнями). Цей Закону визначає правові запаси регулювання, організацій, ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності в Україні [10].

      2. Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 1 „Загальні вимоги до фінансової звітності", затверджене наказом Міністерства фінансів України від 31.03.1999 р. № 87. Документ формулює мету, склад та принципи підготовки фінансової звітності та вимоги до визначення і розкриття її елементів [24].

      3. Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 9 „Запаси", затверджене наказом Міністерства фінансів України від 20.10.1999 р. № 246., яке визначає методологічні принципи формування у бухгалтерськім обліку інформації про запаси і розкриття їх у фінансовій звітності [25].

      4. План рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов'язань та господарських операцій підприємств та організацій та Інструкція про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу зобов'язань та господарських операцій підприємств та організацій, затверджені Міністерством фінансів України від 30.11.1999 р.№ 291 (із змінами та доповненнями) [27]. У плані рахунків бухгалтерського обліку надано перелік рахунків, які відображають усю господарську діяльність підприємства, групуючи за певними класами та рахунками. Інструкція ж характеризує усі наведені у плані рахунки та субрахунки, вказана типова кореспонденція рахунків.

      Згідно з цими документами для узагальнення інформації про наявність і рух запасів сировини та матеріалів, що належать підприємству, будівельних матеріалів, запасних частин, матеріалів сільськогосподарського призначення, палива, тари та тарних матеріалів, відходів основного виробництва призначено рахунок 20 „Виробничі запаси". Рахунок 20 має такі субрахунки: 201 „Сировина та матеріли", 202 „Купівельні напівфабрикати та комплектуючі вироби", 203 „Паливо", 204 „Тара та тарні матеріали", 205 „Будівельні матеріали", 206 „Матеріали, передані в переробку", 207 „Запасні частини", 208 „Матеріали сільськогосподарського призначення".

      5. Про затвердження Положення „Про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку", затверджене наказом Міністерства фінансів України від 24.05.1995р. № 88. Даний документ затверджує порядок створення, прийняття і відображення у бухгалтерському обліку, а також зберігання первинних документів, облікових реєстрів, фінансової звітності підприємствами різних форм власності [26]. 6. В інструкції про порядок реєстрації виданих, повернутих і використаних довіреностей на одержання цінностей, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 16.05.1996р. № 99, вказані строки та умови видачі, списання доручень [13].

      7. Інструкція про інвентаризацію основних засобів нематеріальних активів, товарно - матеріальних цінностей, грошових коштів і розрахунків (із змінами та доповненнями), затверджена наказом Міністерства фінансів України від 11.08.94р. № 69. вказує обов'язковість проведення, порядок, строки проведення інвентаризації виробничих запасів [12].

      8. В наказі Міністерства статистики України „Про затвердження форм первинних облікових документів з обліку сировини і матеріалів", від 18 жовтня 1996 р. № 193, затверджені форми первинних документів, використовуємих при обліку виробничих запасів [18].

      9. Наказ Міністерства фінансів України „Про затвердження методичних рекомендацій по застосуванню регістрів бухгалтерського обліку" від 29.12.2000р. № 356, регламентує форми звітності та регістри по використанню виробничих запасів [20].

      10. Закон України „Про аудиторську діяльність", від 22.04.1993 р. № 3125 - XII (із змінами та доповнюваннями) визначає основні принципи роботи аудиторів в Україні, а саме: порядок сертифікації аудиторів, регламентація діяльності Аудиторської палати України, Спілки аудиторів України, порядок оформлення та надання аудиторських послуг: обов'язки та відповідальність аудиторів та фірм, види аудиторських висновків [10].

      11. В протоколі про порядок застосування в Україні Стандартів аудиту та етики, Міжнародної Федерації бухгалтерів, затверджені протоколом засідання Аудиторської палати 18.04.2003р. № 122. В даному документі визначені концептуальна основа, мета та загальні принципи аудиторської перевірки фінансової звітності, контроль якості перевірки, принципи планування внутрішнього контролю, аудиторські докази, перелік супровідних послуг, видів аудиторських висновків [17].

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.