У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Організація первинного та аналітичного обліку розрахунків з оплати праці

     

      Застосування первинної документації з обліку праці і заробітної плати пов’язано з особливостями діяльності підприємства, технологічним процесом виробництва продукції, системою організації і формою оплати праці, іншими особливостями.

      Облік розрахунків по оплаті праці в ГПУ «Полтавагазвидобування» здійнюється на підставі типових форм, які представлені у додатку Л.

      Крім зазначених вище документів первинного обліку на даному підприємстві також використовується комп’ютерна програма «FinExpert 7.1». Ця програма призначена для відображення інформації, що характеризує стан керованого об’єкта і є основою для прийняття управлінських рішень. Модульне рішення автоматизації задач з обліку праці та її оплати може виокремлювати облік виробітку та оплати праці робітників-відрядників; табельний облік відпрацьованого часу та неявок; облік депонованої заробітної плати тощо, які встановлюються в цехах, дільницях, бригадах. Комплексне рішення реалізує автоматизацію оброблення даних і в місцях виникнення інформації з обліку праці та її оплати, і в бухгалтерії підприємства. Крім того, забезпечуються тісні інформаційні зв’язки з іншими ділянками обліку та управлінською інформаційною системою підприємства. Значною перевагою даної програми над іншими є комплексний підхід до проблеми вирішення автоматизації підприємства, що охоплює віс сфери управління сучасним підприємством, включаючи фінансове і господарське планування, управління кадрами, бухгалтерський облік, оперативне управління. Хоча, як і будь-яка інша бухгалтерська програма «FinExpert 7.1» також має певні недоліки, а саме: для роботи з даною програмою необхідні спеціалісти з відповідними знаннями, тобто необхідно проводити спеціальні курси для навчання персоналу, а це будуть додаткові витрати для підприємства.

      Як і на будь якому іншому підприємстві, на ГПУ «Полтавагазвидобування», за принципом повного висвітлення первинними бухгалтерськими документами повинні оформлюватися усі без винятку операції, які підлягають обліку. В даній організації первинні документи з обліку заробітної плати складаються в момент здійснення операції, або, якщо це можливо, безпосередньо після її закінчення. На підприємстві відсутній графік документообігу, але кожен документ проходить всі стадії документообігу. На рис. 2.2 зображено схему організації документообігу первинних документів з обліку оплати праці на ГПУ «Полтавагазвидобування».

      Так як графік документообігу значно сприяє покращенню усієї роботи на підприємстві, посиленню контрольних функцій бухгалтерського обліку, підвищенню рівня автоматизації облікових робіт, то виникає потреба у формуванні графіку документообігу.

      Як і на будь якому іншому підприємстві, на ГПУ «Полтавагазвидобування», використовується наймана праця, і саме тому укладається колективний договір між власником і трудовим колективом. В ньому передбачаються додаткові, порівняно з чинним законодавством, гарантії, соціально-побутові пільги. Наприклад, підвищені розміри одноразової допомоги, що підлягає виплаті, у випадку заподіяння шкоди здоров’ю працівника при виконанні ним трудових обов’язків; або ж повне чи часткове відшкодування працівниками внесків, сплачених ними за договорами страхування додаткової пенсії.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.