У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Організація аудиту розрахунків з оплати праці на підприємстві

     

      Аудит розрахунків з оплати праці є однією з найважливіших і складних ділянок роботи, оскільки безпосередньо зачіпає економічні інтереси усіх без винятку працівників підприємства, що перевіряється.

      На ГПУ «Полтавагазвидобування» аудит не є обов’язковим, так як дане підприємство не належить до акціонерних товариств, не є бюджетним. Остання аудиторська перевірка проводилася 3 роки назад з 01.09.2004 по 01.10.2004 рік. Так як дане підприємство є дочірнім ДК «Укргазвидобування», то призначення проведення аудиту відбувається саме за її згодою. ЗАТ «Ернест енд Янг Украудит» – є основною аудиторською фірмою з якою співпрацює дана організація.

      В ході останньої аудиторської перевірки аудиторами було перевірено вірогідність зроблених робітникам нарахувань заробітної плати (премій, матеріальної допомоги, подарунків тощо). Для цього у вибірку включалися дані за різними категоріями робітників або звільнених робітників (керівників, спеціалістів, робітників), за основними видами нарахувань та різними періодами часу (звичайно за один місяць кожного кварталу). Перевірці підлягали розрахункові та платіжні відомості, особові рахунки співробітників, а також первинні документи (табелі, наряди тощо), на основі яких здійснюються нарахування заробітної плати. Особливу увагу аудитор звертав на правильність заповнення цих документів, відповідність їх заповнення чинному законодавству та нормативним документам.

      Під час аудиту особового складу, перш за все, аудитор перевірив рух персоналу підприємства, що оформлюється наказом (розпорядженням) по підприємству про прийом на роботу, переведення, звільнення, надання відпустки. Поряд з цим перевірці підлягає правильність присвоєння кожному працівникові табельного номера, причому кожному виробничому підрозділу відводиться своя серія номерів. Потім аудитор перевіряє правильність ведення оперативного обліку використання робочого часу. На підставі табеля обліку використання робочого часу в розрізі кожного місяця і кожного працівника перевіряючий ГПУ «Полтавагазвидобування» провів звірку правильністі відображення загального календарного фонду робочого часу, кількості неявок на роботу з різних причин, фактично відпрацьований час та розрахунки із заробітної плати.

      При проведенні аудиту розрахунків заробітної плати працівників ГПУ «Полтавагазвидобування» аудитор перевірив правильність присвоєння посадових розрядів згідно з наказом по підприємству відповідно до зайнятої посади. Крім оплати праці за виготовлену продукцію, виконані роботи, надані послуги, відпрацьований час, перевіряючий даного підприємства перевіряє нарахування інших видів виплат за нормами (за роботу у святкові та вихідні дні, за працю в нічний час, за години простоїв не з вини працівника.

      При аудиті перевірці підлягають також правильність нарахування й оплати днів відпустки. Здійснюється перевірка дебетових та кредитових оборотів на рахунку 66 «Розрахунки за виплатами працівникам». При перевірці з’ясовують чи немає випадків подвійного нархування заробітної плати.

      Однією з найважливіших ділянок аудиту в ГПУ «Полтавагазвидобування» є вибіркове зіставлення сум нарахованої заробітної плати, що зазначена в первинних документах, з даними підрахунків накопичувальної відомості згідно з табельними номерами працівників, а також звіряння даних цих відомостей із сумами, зазначеними в розрахунково-платіжній відомості.

      Під час перевірки первинних документів аудитором встановлюється повнота заповнення усіх реквізитів, наявність відповідних підписів уповноважених осіб, які відповідають за облік виконаних робіт, відсутність у документах виправлень.

      Аналізуючи наряди на відрядну роботу за датами їх видачі, аудитор зіставляє прізвища робітників у нарядах та в табелях обліку робочого часу з даними обліку особового складу. Визначається, чи немає випадків включення до них підставних осіб, повторного нарахування сум раніше оплачених за первинними документами. Методом арифметичного контролю встановлюються помилки в підрахунках у первинних документах або у розрахункових відомостях.

      Під час перевірки правильності виплат допомоги у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю аудитор звертає увагу на лікарняний листок, який є основою для нарахування такої виплати. Листок обов’язково повинен бути оформлений підписами і печаткою лікарні. Також перевіряється стаж роботи працівника (відсоток від основної заробітної плати, згідно з яким визначають розмір допомоги, розраховується виходячи зі стажу роботи). Аудитор вивчає, чи відповідає порядок нарахування середньої заробітної плати на час надання працівникам щорічної і додаткової відпустки або оплати їм компенсації за невикористану відпустку, надання працівникам, які навчаються без відриву від виробництва, відпусток у зв’язку з навчанням, виконанням ними державних громадських завдань у робочий час, переведенням працівників на іншу, легшу та нижчеоплачувану, роботу за станом здоров’я, у разі надання жінкам додаткових перерв для харчування дитини, службових відряджень, тимчасового переведення працівника у зв’язку з виробничою потребою на іншу, нижчеоплачувану посаду і в інших випадках, коли згідно з чинним законодавством виплати здійснюються виходячи із середньої заробітної плати.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.