У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Організація обліку фінансових результатів

     

      Формування фінансових результатів починається з моменту реалізації продукції, виробленої підприємством. Таким чином, бухгалтерський облік фінансових результатів в АТЗТ "Зоря" ведеться відповідно щодо результатів від кожного виду діяльності, для яких відкривається відповідний рахунок та відображаються вони у відповідних документах. І тому для документального оформлення операцій із реалізації продукції в АТЗТ "Зоря" передбачені відповідні документи.

      На кожну партію зерна, що відправляється на заготівельні пункти, виписують Товарно-транспортну накладну спеціалізованої форми №1с/г (зерно) в чотирьох примірниках. А при його перевезенні транспортом зі сторони – в п’яти. При цьому перший примірник накладної залишається в АТЗТ "Зоря" з підписом водія, три наступні вручають водію. Після приймання зерна другий примірник залишається на хлібоприймальному пункті, третій повертається в господарство з поміткою про приймання вантажу, четвертий залишається у водія як підстава для заповнення Дорожнього листа ватажного автомобіля. При транспортуванні зерна транспортом зі сторони четвертий і п'ятий примірники залишаються у водія транспортної організації.

      Товарно-транспортна накладна має фіксований номер і серію. У ній зазначають гаражний номер автомобіля; автопідприємство; товаровідправник; вантажоодержувач і платник; назва зернових і олійних культур та насіння трав; сорт і клас; масу (брутто, тара, нетто); ціну, суму.

      Заготівельна організація на кожну культуру, прийняту за день від АТЗТ "Зоря", складає Реєстр товарно-транспортних накладних, в якому зазначають кількість зерна у фізичній масі, прийнятого по кожній накладній; результати лабораторного аналізу;залікову масу і грошовий розрахунок. На підставі Реєстру товарно-транспортних накладних виписують приймальну квитанцію (ПК-10) на кожну культуру, прийняту протягом дня. В ній вказують номери всіх складених реєстрів наклад¬них, фізичну і залікову масу зерна, суму до виплати з урахуванням якості зерна.

      Перший примірник реєстру передають господарству разом з квитанцією, другий - залишається на хлібоприймальному підприємстві. При доставці на хлібоприймальний пункт (підприємство) одиничних партій зерна і олійних культур реєстр накладних не складають, а на кожну партію виписують приймальну квитанцію (ф. ПК-9), аналогічну Приймальній квитанції за формою ПК-10.

      Документом, що підтверджує здавання фуражу державі, є Приймальна квитанція за формою ПК-27, яку складають на підставі актів на здавання фуражу безпосередньо споживачем за дорученням хлібоприймальних пунктів.

      Таким чином, основним документом, який є підставою для, бухгалтерського обліку і статистичної звітності про заготівлю зерна і насіння олійник культур по державному контракту, служить Приймальна квитанція.

      Кожна партія молока, яка відправляється з АТЗТ "Зоря" в рахунок виконання держзамовлення, повинна супроводжуватися Товарно-транспортною накладною спеціалізованої форми № 1-с.г (молоко, сировина). Характерними реквізитами цій форми є маса молока в перерахунку на базисний вміст жиру, кислотність і температура молока, ступінь АТЗТ "Зоря" на підставі товарно-транспортних накладних ведуть Журнал приймання молока або Нагромаджувальні відомості окремо по кожному господарству, за якими 2 рази на місяць виписують приймальні квитанції ПК-3.

      Молоко, приймають за масою і фактичним вмістом жиру. Вміст жиру в молоці обчислюють як відношення маси жиру до маси молока. Слід відмітити деякі особливості, обліку реалізації молока за прямими зв'язками безпосередньо в місцях його виробництва. Після підписання здавальником і приймальником товарно-транспортної накладної № 1-с.г. (молоко, сировина) молоко вважається прийнятим і відповідальність за нього несе, заготівельна організація. При цьому перший примірник товарно-транспортної накладної залишається в АТЗТ "Зоря", другий передається заготівельнику, третій-водієві.

      При реалізації тварин на м’ясокомбінат супровідним документом є „Товарно-транспортна накладна”. У документі заповнюються наступні реквізити: вид тварин; вік або вікова група; кількість голів; жива маса; вантажовідправник і вантажоодержувач. На тварин, прийнятих від господарства виписується „Приймальна квитанція”.

      Видачу продукції працівникам підприємства в рахунок оплати праці відображають у „Книзі розрахунків по оплаті праці”. Працівник пише розписку про одержання продукції. А комірнику підставою для видачі продукції служить „Накладна внутрішньогосподарського призначення”, де вказують прізвища, ім’я, по батькові одержувача, найменування продукції, кількість, ціна, сума, номер складу, підпис бухгалтера.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.