У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Спрямованість тренувального процесу для розвитку спеціальної витривалості юних біатлоністів

     

      Цілорічне тренування біатлоністів передбачає вирішення конкретних завдань розвитку спеціальної витривалості в періодах підготовки. Відповідно підвищення спортивних досягнень біатлоністів багато в чому залежить від спрямованості тренувального процесу на етапах підготовки.

      У підготовчому періоді загальна тренувальна спрямованість передбачає послідовний розвиток функціональних можливостей, різнобічну фізичну підготовку, підвищення рівня спеціальної та загальної тренованості. Відповідно до вищевикладеного в літньо-осінньому етапі підготовчого періоду вирішувалася основне завдання з розвитку основних компонентів спеціальної витривалості з акцентуванням тренувального впливу на її сторони, що відстають. У межах цього завдання вирішувалися питання розвитку,

     вдосконалення і підтримання необхідного рівня основних фізичних якостей:

      – розвиток силової локальної витривалості м’язів плечового пояса і м’язів ніг;

      – розвиток швидкісної локальної витривалості м’язів плечового пояса та м’язів ніг;

      – підвищення загальної та спеціальної фізичної підготовленості, створення необхідної «бази» для розвитку основних компонентів спеціальної витривалості.

      У червні – липні в основному застосовувалися рівномірний і перемінний методи розвитку досліджуваних якостей, які оптимально забезпечують поступове зростання тренованості. У ці місяці засоби, спрямовані на розвиток спеціальної витривалості, були: біг з імітацією в підйоми, лижоролери, крос.

      У серпні – вересні обсяг та інтенсивність спеціального навантаження на розвиток спеціальної витривалості підвищуються. Відповідно до цих основних методів тренування виступають: перемінний, інтервальний, повторний та контрольний. Зростає обсяг засобів, спрямованих на розвиток силового компонента спеціальної витривалості.

      В осінньо-зимовому етапі підготовчого і дозмагального періодів у чоловіків вирішувалася головне завдання: розвиток компонентів спеціальної витривалості, що відстають, за збереження значної частки у підготовці на розвиток силової витривалості. Основні методи тренування: перемінний, інтервальний, повторний та контрольний. Застосовувані засоби: пересування на лижоролерах по середньо-і сильнопересіченій місцевості (засоби для розвитку локальної спеціальної витривалості окремих груп м’язів), імітація в підйоми різної крутизни.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.