У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Система економіко-статистичних показників трудових ресурсів

     

      Людські ресурси в економіці держави грають найбільш активну і творчу роль. Як фактор економічного розвитку, люди беруть участь в ньому своїми трудовими і підприємницькими здібностями. Щоб повніше і ефективніше використовувати людські ресурси, необхідно враховувати їх особливості. На відміну від інших виробничих ресурсів, людина не тільки фактор виробництва, але найвища і кінцева його ціль.

      В усій сукупності ресурсів трудові ресурси займають особливе місце. Трудові ресурси, перетворюючи матеріали в процесі реалізації виробничої функції, забезпечують досягнення результатів технологічно і економічно ефективного способу виробництва. Трудові ресурси – частина населення держави, яка має необхідний фізичний розвиток, здоров’я, освіту, культуру, кваліфікацію, володіє професійними здібностями для роботи в області суспільно корисної діяльності [68].

      Трудові ресурси як найважливіша виробнича сила суспільства характеризується потенціальною вагою живої роботи, яку в даний момент має суспільство.

      Трудові ресурси як економічну категорію можна розглядати з демографічної, економічної, соціальної і статистичної позицій.

      Як економічна категорія трудові ресурси відображають економічні відносини по формуванню, розподілу і використанню працездатного населення в суспільному виробництві і других сферах економічної діяльності [34].

      Число осіб в працездатному віці – категорія, яка змінюється в залежності від вікової структури населення, яка формується. Чисельність трудових ресурсів включає працездатне населення в працездатному віці і тих, які працюють за межею даного віку. До трудових ресурсів входить частина населення зайнятого в суспільному виробництві, а також особи працездатного віку, які по якимось причинам не беруть участі в суспільному виробництві, наприклад зайняті в особистому підсобному господарстві , учні.

      До населення, зайнятого у всіх сферах економічної діяльності відносять осіб працездатного і старшого віку, підлітків, котрі не були зайняті економічною діяльністю, працювали по найму на умовах повного (неповного) робочого дня (неділі), роботодавці, які самостійно забезпечують себе роботою, включаючи членів їх сімей, воєнні кадрової служби.

      До населення, зайнятого в галузях економіки, належать працівники державних, кооперативних і громадських підприємств, установ і організацій, працівники агрофірм; особи, зайняті в особистому, підсобному сільському господарстві; зайняті у малих, приватних підприємствах, міжнародних організаціях, фермерських господарствах. До складу економічно активного населення (робочої сили) входять тільки ті особи, які займались економічною діяльністю, або шукали роботу і були готові приступити до неї, тобто класифікуються як «зайняті» та «безробітні» (у визначенні МОП).

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.