У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Нормативно - правове регулювання ринку довгострокового банківського кредиту

     

      Основним провідником кредитних відносин у суспільстві є банки. Ще в 1988 році почалася перебудова кредитної системи, що по своїй меті й глибині змін мала всі ознаки кредитної реформи. Найбільш істотні зміни, які відбулися в кредитній системі - це перехід від командних форм відносин між банками й підприємствами до комерційних, створення дворівневої банківської системи із широкою мережею комерційних банків, на основі єдиної кредитної системи колишнього СРСР створилися самостійні кредитні системи в нових незалежних державах.

      Відповідно до Закону України «Про банки й банківську діяльність» [3] ст. 17 та Положенням «Про порядок видачі банкам ліцензії на здійснення банківських операцій» п. 2.2. Національний банк України видає банкам ліцензію на здійснення кредитування юридичних та фізичних осіб. Банк може одержати ліцензію на надання кредитів позичальникам за умови виконання вимог, які затверджені Національним банком у Положенні «Про порядок ліцензування банків в Україні».

      Банк може одержати ліцензію на надання кредитів за таких умов:

      1. Якщо в банку спостерігається стабільна діяльність протягом півріччя, що передує обігу його в Національний банк щодо надання ліцензії.

      2. Стан кредитного портфеля банку не повинне загрожувати інтересам його вкладників та кредиторів (сума безнадійних до повернення кредитів не повинна перевищувати розширення фактично сформованих резервного й страхового фонду банку).

      3. Здійснення операцій, які ліцензуються, не повинне негативно вплинути на діяльність банку.

      4. Відсутність порушень банком вимог чинного законодавства, нормативних актів Національного банку й внутрішніх документів протягом року, що передує обігу банку в Національний банк України із клопотанням на одержання ліцензії.

      З моменту реєстрації в Національному комерційні банки (юридичні особи, які здобувають статус банку України) тільки після одержання ліцензії мають право здійснювати кредитування.

      Ліцензування банківської діяльності здійснюється з метою допущення на ринок банківських операцій українських комерційних банків, діяльність яких відповідно до встановленого Національним банком України обов'язкових вимог, не загрожувала б інтересам їхніх клієнтів.

      Кредитування - головний вид активних операцій комерційних банків, які пов'язані з наданням клієнтам позик. Саме кредитні операції становлять головну сферу діяльності комерційного банку, отже, та приносять їм значну частку прибутку. Незважаючи на масовий характер кредитування, процес надання позик у комерційних банках строго індивідуальний, тому позбавлений автоматизму.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.