У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


ПРОГРАМА ПЕРЕВІРКИ

     

      Гроші є найбільш мобільним і цінним ресурсом підприємства, тому аналіз і контроль їх руху й динаміки дозволяє виявити ре¬зерви раціонального використання, нові тенденції, зміни джерел надходжень і напрямів витрачання, маневрувати коштами з най¬більшою ефективністю.

      Аудит грошових коштів дає можливість деталізувати зведені дані за джерелами їх надходження і витрачання, визначити до¬цільність витрачання, структуру й зміни у витрачанні грошей, їх вплив на ефективність господарювання.

      Грошові кошти — готівка, кошти на рахунках у банках та депозити до запитання П(С)БО 4 "Звіт про рух грошових коштів" (затверджено наказом Міністерства фінансів України від 31 бе¬резня 1999 р. № 87).

      У формі річної фінансової звітності № 1 "Баланс підприємства" грошові кошти представлено загальною сумою у активі II розділі "Оборотні активи" рядками 230, 240 "Грошові кошти та їх екві¬валенти" у національній та іноземній валюті.

      У формі річної фінансової звітності № 3 "Звіт про рух грошо¬вих коштів" вказується інформація щодо руху грошових коштів у результаті операційної, інвестиційної та фінансової діяльності за звітний і попередній періоди.

      У формі річної фінансової звітності № 5 "Примітки до річної фінансової звітності" загальна сума грошових коштів на кінець періоду, яка вказана у формі № 1 "Баланс", розшифрована у роз¬ділі VI "Грошові кошти": каса, поточний рахунок у банку, інші рахунки в банку (акредитиви, чекові книжки), грошові кошти в дорозі, еквіваленти грошових коштів. Для ведення обліку грошових коштів Планом рахунків бухгалтер¬ського обліку активів, капіталу, зобов'язань і господарських опе¬рацій підприємств і організацій (затверджено наказом Міністер¬ства фінансів України від ЗО листопада 1999 р. № 291) передбаче¬но рахунки: ЗО "Каса", 31 "Рахунки в банках", 33 "Інші кошти", 351 "Еквіваленти грошових коштів".

      На кожному підприємстві здійснюються операції з грошовими коштами.

      Аудит грошових коштів необхідний для попередження та усу¬нення різного роду зловживань і порушень.

      Основною метою аудиту грошових коштів є надання аудито¬ром обґрунтованого висновку щодо законності, достовірності, до¬цільності касових операцій, операцій на рахунках у банках, опе¬рацій з коштів у дорозі, операцій з грошовими документами, опе¬рацій з еквівалентами грошових коштів.

      Під час аудиту горшових коштів здійснюється перевірка касових операцій, опе¬рацій на рахунках у банках, операцій з грошовими документами, перевірка грошових коштів у дорозі, перевірка операцій з еквіва¬лентами грошових коштів.

      Критеріями під час аудиторської перевірки правильності веден¬ня бухгалтерського обліку грошових коштів підприємства ауди¬тори повинні обирати такі законодавчі та нормативні акти:

      1. Закон України "Про бухгалтерський облік і фінансову звіт¬ність в Україні" № 996—XIV від 16.07.1999 р.

      2. Закон України "Про аудиторську діяльність" № 3125—XII від 22.04.1993 р. 3. Закон України "Про оподаткування прибутку підприємств" зі змінами, внесеними Законом України від 24.12.02 р. № 349—IV.

      4. Закон України "Про застосування реєстрів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" (із подальшими змінами та доповненнями). 5. Положення про ведення касових операцій у національній ва¬люті в Україні. Затверджено постановою НБУ № 72 від 19.02.2001р.

      6. Інструкція про організацію роботи з готівкового обігу уста¬новами банків України. Затверджено постановою НБУ № 69 від 19.02.2001р.

      7. План рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу,.зо¬бов'язань, господарських операцій підприємств і організацій. За¬тверджено наказом Мінфіну України № 291 від 30.11.1999 р.

      8. Положення (стандарт) бухгалтерського обліку № 4 "Звіт про рух грошових коштів". Затверджено МФУ № 80 від 30.10.1999 р.

      9. Інструкція з інвентаризації основних засобів, нематеріаль¬них активів, товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів, документів, розрахунків та інших статей балансу. Затверджено наказом МФУ № 80 від 30.10.1998 р. та ін.

      Завдання аудитора Луковенко І.М. на підприємстві „Компан” полягає в тому, щоб провести аудит з метою підтвердження правильності відображення в обліку руху грошових коштів, виявити та попередити появу порушень.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.