У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Перевірка грошових коштів у касі підприємства

     

      Основними завданнями аудитора грошових коштів у касі є перевірити: умови збереження грошових коштів у касі; наявность договорів про повну матеріальну відповідальність;

     напрями використання грошових коштів; наявність первинних документів і заповнення обов'язкових реквізитів у них; правильності здійснення докумен¬тообігу; терміни проведення інвентаризації та правильності їх документального оформлення; наявність та правильності заповнен¬ня журналу реєстрації прибуткових і видаткових касових документів, правила ведення облікових регістрів; відповідність даних аналітичного та синтетичного обліку, головної книги та звітно¬сті; оприбуткування надходжень готівки; дотримання встановле¬них лімітів залишку готівки в касі; цільове використання го¬тівки; дотримання порядку видачі готівки під звіт; дотримання граничних обмежень на здійснення готівкових розрахунків; ви¬трачання готівки з виручки на виплати, пов'язані з оплатою праці тощо.

      Протягом перевірки на підприємстві були перевірені такі документи: головна книга;

     журнали-ордери, касова книга, прибуткові і видаткові касові ордери; Журнал реєстрації прибуткових і видаткових касових; Книга обліку прийнятих і виданих касиром грошей; чеки на отримання готів¬ки; виписки банку; авансові звіти; посвідчення на відрядження;

     повідомлення банку про встановлення ліміту готівки в касі; розрахунково-платіжні (платіжні) відомості на ви¬плату заробітної плати, відпускних, матеріальної допомоги;

     форма річної фінансової звітності № 1 "Баланс"; Фор¬ма № 3 "Звіт про рух грошових коштів.

      Основними методичними прийомами під час аудиту грошових коштів були: інвентаризація, перевірка документів за формою, сут¬тю та змістом, арифметична, логічна, експертна, зустрічна пере¬вірка, прийом взаємного контролю операцій і документів, оцінка документів за даними кореспондуючих рахунків, опитування.

      Аудитор почав перевірку з ознайомлення з відділом бухгалтерії: хто веде бухгалтерський облік руху грошових коштів (бухгалтерський стаж, родинні зв'язки); якими нормативними документами користується бухгалтер даної ділянки; хто його перевіряє по роботі, що виконується; наявність плану (графіка) - схеми документообігу, альбому з переліком і зразками заповнених первинних типових документів. Потім проводилась інвентаризація готівки в касі, коштів на рахунках в банку. Інвентаризація касової готівки проводилась комісією у складі аудитора Лукавенко І.М., головного бухгалтера Баранової Т.В. та касира Левченко Н.М. Перш ніж було розпочато вивчення касових операцій, аудитор вивчив нормативні документи, що регламентують порядок ведення касових операцій, збереження готівки в касі та ознайомився зі списком осіб, що несуть відповідальність за недотримання цього порядку. Перевірка наявності грошових коштів та інших грошових активів в касі проводиться шляхом їх перерахунку касиром в присутності аудитора і головного бухгалтера або іншого члена комісії. Результат перерахунку перевіряє аудитор. Під час перевірки фактичної наявності грошових документів встановлювалась сума, автентичність кожного документа і правельність його оформлення.

      При перевірці була виявлена наявність укладеного договору про повну матеріальну відповідальність з касиром; наявність наказу керівника про виконання функцій касира іншим працівником.

      Була проведена перевірка правильності оформлення на підприємстві касових документів. Під час перевірки звіту касира і доданих до нього документів аудитор зіставляля номери останніх прибуткових і видаткових касових ордерів із записами в журналі реєстрації для переконання у повноті обліку останніх касових операцій. Розбіжності у сумі або нумерації ордерів, не були виявлені.

      Під час перевірки дотримання підприємством ліміту залишку готівки в касі визначався встановлений установою банку розмір ліміту; з'ясовувалось, як підприємство дотримується ліміту залишку готівки, строків і порядку здавання виторгу, своєчасності повер¬нення в банк невитрачених у строк коштів, які видані на оплату праці та інші виплати. Понадлімітні залишки готівки в касі ви¬значалися за способом порівняння залишків на кінець дня у звіті касира з встановленим лімітом за кожний день.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.