У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Перевірка грошових документів та грошових коштів у дорозі

     

      У касах підприємства можуть зберігатися, крім готівки, гро¬шові документи. Грошовими документами є поштові марки, пу¬тівки на санаторно-курортне лікування, проїзні квитки тощо, їх особливістю вважається те, що вони не можуть бути використані в якості засобів платежу, а виконують роль грошових документів вузького і спеціального призначення. Для обліку грошових документів Планом рахунків передбаче¬но рахунок 331 "Грошові документи в національній валюті" та 332 "Грошові документи в іноземній валюті".

      Необхідним методичним прийомом під час перевірки грошо¬вих документів є інвентаризація, за результатами якої був складений відповідний акт. Отримані результати порівнювалися із даними синтетичного й аналітичного обліку, а також перевірялася відповідність їх інформації. Важливим об'єктом аудиту грошо¬вих документів є організація аналітичного обліку грошових доку¬ментів. Аналітичний облік грошових документів повинен вестися за їх видами. Перевіряючи відображення в обліку операцій з гро¬шовими документами, аудитор звертала увагу на джерела їх над¬ходження та дотримання порядку списання. Так, під час перевір¬ки операцій щодо придбання і видачі путівок у санаторії, будинки відпочинку тощо з'ясовувалося, за рахунок яких джерел ці пу¬тівки були придбані, яку частину їхньої вартості не оплачують отримувачі, чи вчасно і у повному обсязі надходять у касу гроші від отримувачів путівок.

      Наступним напрямом була перевірка грошових коштів у дорозі. До них належить виторг підприємства, що надійшов до каси від покупців і замовників за реалізовані товари, який внесено в банк, але ще не зараховано на рахунок банку. Крім того, рахунки грошових коштів у дорозі можуть використовуватися для відо¬браження операцій, пов'язаних з продажем іноземної валюти.

      Під час перевірки цього виду операцій встановлювалось: право¬мірність віднесення грошових коштів на субрахунки 333 "Грошові кошти в дорозі в національній валюті" та 334 "Грошові кошти в дорозі в іноземній валюті"; повнота та своєчасність зарахуван¬ня грошових коштів у дорозі на відповідні рахунки в банках, роз¬раховують тривалість перебування коштів у дорозі. Неправильного списання грошових коштів у дорозі або фактів приховування чи розкрадання коштів не було виявлено.

      На рахунку 333 "Грошові кошти в дорозі в національній валю¬ті" враховується грошовий виторг від реалізації товарів, переве¬дений у банк через інкасаторів, пошту або Ощадбанк. Кошти, здані безпосередньо в банк, на вищезгаданому рахунку враховують тільки в тому випадку, коли вони здані у вечірню касу наприкінці робочого дня, а зараховані на рахунок підприємства у перший день наступного місяця.

      Основою записів зазначених операцій у дебет рахунка 333 "Гро¬шові кошти в дорозі в національній валюті" є квитанції установ банку "Аваль", Ощадбанку, поштового відділення, копії супровід¬них відомостей про здавання виторгу інкасаторам банку, а у кре¬дит — виписки банку.

      Основним завданням аудитора є перевірка повноти і своєчас¬ності зарахування на рахунки в банках кожної суми виторгу.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.