У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Прогнозування економічного зростання

     

      Сучасні підходи до оцінювання економічного розвитку регіонів України за допомогою виробничих функцій

      Економічний розвиток географічної одиниці (країни, регіону, міста) – це процес систематичного зростання рівня життя більшої частини населення. Такий процес супроводжується фундаментальними змінами в структурі економіки. До того ж економічний розвиток включає: розвиток освіти та охорони здоров'я, розвиток системи соціального забезпечення, вдосконалення законодавства й інституцій з метою забезпечення економічних і політичних прав та свобод. Для підтримки сталого економічного розвитку прискорюють темпи економічного зростання, яке чисельно характеризується щорічним приростом ВВП на душу населення.

      Одним із головних факторів, який впливає на інтенсивність економічного зростання, є науково-технічний прогрес. При цьому значення факторів екстенсивного зростання (праця та капітал) істотно зменшується. За розрахунками Р. Солоу, до середини XX ст. внесок технічного прогресу в економічне зростання перевищив 80%, залишок припадав на приріст чисельності зайнятих та обсягу інвестицій.

      Особливості й тенденції, які впливають на економічний розвиток різних країн, аналізували такі вчені, як: В.Д. Базилевич [10], Є.В. Балацький [16], В.М. Геець [37], А.І. Сухоруков [226] та ін. Але на сьогодні відсутні науково обґрунтовані дослідження економічного розвитку за допомогою виробничих функцій, на практичних розрахунків з використанням статистичних даних.

      Концепція виробничих функцій має важливе значення. У роботі нами запропоновано вивчення оцінки економічного розвитку регіонів України за допомогою виробничих функцій. Аналіз теорії економічного зростання свідчить, що виробнича функція застосовується в процесі дослідження поведінки різних макроекономічних моделей.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.