У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Організація підсистем фінансового механізму

     

      Підсистема ризик-менеджменту в системі фінансового управління ПКС У теперішній час господарська діяльність вітчизняних підприємств супроводжується постійними змінами економічної ситуації, конкурентної боротьби, фінансового стану самого господарюючого суб'єкта й іншою невизначеністю, здатної вплинути на розвиток несприятливих ситуацій. Успішна діяльність ПКС та ІКС неможлива без своєчасного виявлення й відповідного правильного управління негативними факторами, які ведуть до збою у виконанні намічених цілей. У зв'язку із цим, врахування ризику в підприємницькій діяльності є необхідною умовою.

      Сучасні умови розвитку фінансового ринку вимагають нових форм і методів врахування ризику в системі фінансового управління підприємством. Таким чином, актуальність проблематики врахування фінансових ризиків у діяльності ПКС обумовлена необхідністю ідентифікації, аналізу, оцінки й управління ризиком. У зв'язку із цим питання створення ефективної підсистеми ризик-менеджменту є невід'ємною частиною побудови сучасної системи фінансового управління ПКС.

      Ризик супроводжує всі економічні процеси, здійснювані підприємством. Це викликано постійною присутністю фактора невизначеності у внутрішнім і зовнішнім середовищі. Однак, насамперед, необхідно розглянути поняття ризику. У сучасній науково-практичній літературі зустрічаються досить різні трактування дефініції ризику.

      Кейнс Дж. М. у своїй роботі стверджує, що ризик - це частина вартості, пов'язана з можливими втратами, викликаними непередбаченою зміною ринкових цін, надмірним спрацюванням устаткування або руйнівних наслідків катастроф [87].

      Балабанов І.Т відзначає, що як економічна категорія ризик - це подія, що може відбутися або не відбутися; у результаті настання такої події можливі три економічних результати: негативний (збиток); нульовий; позитивний (вигода, виграш, прибуток) [7].

      Бланк І.А розглядає фінансовий ризик як одну з найбільш складних категорій, пов'язану зі здійсненням господарської діяльності, якій властиві наступні характеристики: економічна природа, об'єктивність прояву, імовірність реалізації, невизначеність наслідків, суб'єктивність і варіабельність оцінки. При цьому під фінансовим ризиком розуміється ймовірність виникнення несприятливих фінансових наслідків у формі втрати доходу або капіталу, у ситуації невизначеності умов здійснення фінансової діяльності підприємства [9].

      Вербицька Г.Л. трактує ризик не тільки як імовірність небезпеки або невдачі, зняття суб'єктом господарювання невизначеності при конкретних обставинах, подоланні непевності й конфлікту в ситуації неминучого вибору, але й об'єднання з досягнення як небажаних, так і особливо сприятливих відхилень від запланованих результатів. Такий підхід дає можливість більш всебічно розкрити сутність цього складного явища [22].

      Камінським А.Б. запропонований підхід до визначення фінансових ризиків як категорії, що відбиває невизначеність, конфліктність, багатокритеріальність, нечіткість у фінансових відносинах і включає особливості сприйняття зазначених характеристик зацікавленими із цих відносин. Фінансовий ризик характеризується ступенем або мірою відхилення фінансових результатів від очікуваних (як правило, у негативну сторону) і виявляється в наявному або потенційний збитку фінансових ресурсів [82].

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.