У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Моніторинг ринку продукції харчових підприємств України та Українського Причорномор’я

     

      Розглянемо діяльність підприємств харчової промисловості України та Українського Причорномор’я за окремими підгалузями і групами продовольчих товарів: м’ясо та м’ясопродукти, молоко та молочні продукти, соняшникова олія та кондитерські вироби. Виділення особливостей виробництва цих продуктів, національного та локальних ринків, напрямків маркетингової діяльності харчових підприємств є передумовою розробки ефективного механізму формування комплексу маркетингу харчових підприємств Українського Причорномор’я.

      М’ясо та мя’сопродукти є стратегічною продовольчою сировиною та харчовим продуктом, який виступає незамінним джерелом білків, жирів, амінокислот і забезпечує чверть калорійності харчування людини, нестача цих продуктів в раціоні провокує виникнення різноманітних захворювань населення. М’ясо та продукти його переробки задовольняють всі потреби в харчуванні, розробленої нами піраміди потреб: починаючи із задоволення базових фізіологічних нестатків, ці продукти забезпечують підтримку життя, діяльності, здоров’я людини та зміцнення її здоров’я. М’ясо також в нашій країні можна визначати як “статусний” продукт, через його ціну порівняно з рівнем доходу більшості населення України.

      За результатами дослідження компанії “ПроАгро” “Україна: Ринок м’яса та м’ясопродуктів”, забоєм худоби, виробництвом ковбасних виробів, м’ясних напівфабрикатів, консервів та інших м’ясопродуктів в Україні займаються більше 1394 підприємницьких структур, 80-85 з яких – великі компанії. Кількість великих м’ясокомбінатів і їхня загальна частка м’ясного ринку стабільні за останні кілька років при скороченні загальної кількості підприємств [128]. Розміщення м’ясного виробництва в Україні характеризується його концентрацією в промислових районах і в місцях потужної сировинної бази, тому що зміни в сировинному забезпеченні підприємств мають критичне значення. Через це регіональна структура переробки м’яса координує з територіальним розподілом найважливіших областей тваринництва. Тільки при виробництві м’яса птиці виробничий цикл від вирощування до переробки, як правило, здійснюється на території одного підприємства, тому ефективність цього процесу в першу чергу залежить від керівництва та персоналу саме цього підприємства. Регіональний розподіл виробництва м’ясо¬продуктів виглядає в такий спосіб. Частка Центрального регіону на ринку м’ясопереробки становить 35 %, його спеціалізація – переробка м’яса птиці та свинини (Київська та Черкаська обл.), виробництво ковбас (Полтавська та Київ¬ська обл.). Частка Західного регіону – 10 % зі спеціалізацією – свинина і яловичина, виробництво ковбас (Волинська обл.). Східний регіон займає 26 %, спеціалізація – м’ясо птиці, свинина, виробництво ковбас; Південний регіон – 7 %, спеціалізація – м’ясо птиці, середні обсяги переробки яловичини й свинини. В областях-лідерах добове виробництво м’яса й м’ясопродуктів у середньому на одне підприємство становить 2,75 т на добу, по інших же областях даний показник – усього 0,79 т на добу [5]. На жаль, за останні роки виробництво м’яса в Україні та Українському Причорномор’ї знизилося (табл. 2.4). Питома вага регіонів Українського Причорномор’я у виробництві м’яса всіх видів у 2010 р. серед регіонів України: АР Крим – 7,2 %, республіка займає четверте місце серед регіонів України; Одеська область – 2,3 % (14-16 місце), Миколаївська область – 1,3 % (25 місце – останнє в Україні), Херсонська область – 2,1 % (19-21 місце). Серед регіонів України перше місце займає Черкаська область.

      Аналізуючи структуру виробництва різних видів м’яса по Україні й Українському Причорномор’ю зокрема (табл. 2.5), можна зробити наступні висновки. Найбільшу питому вагу в загальному обсязі виробництва м’яса в Україні мають свинина, яловичина та м’ясо птиці. Це традиційні різновиди м’яса, які найбільш часто споживаються населенням країни. Їхнє виробництво не є стабільним в аналізованому періоді з 1990 року до 2010: виробництво яловичини істотно знизилося, свинини знизилося незначно, значно збільшилося виробництво м’яса птиці.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.