У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Витоки і прояви глобалізації в інвестиційній сфері

     

      Історичний аналіз зародження та розвитку інвестиційної діяльності у сві-товій практиці загалом та на території України зокрема, дає змогу отримати чіт-кіше розуміння процесів, які нині відбуваються. Адже в основі сучасних суспіль-них відносин є історичний базис – фундамент як попереднього, так і подальшого розвитку інвестиційних відносин.

      Поліструктурної характеристики глобальний інвестиційний ринок набув у результаті багатовікової динаміки самого інституту грошей. Гроші мають різні форми у часі і просторі, змінюючи швидкість, характер і напрям фінансової зале-жності між країнами [255, c.7], яку можна розглядати в історичній ретроспективі з моменту виникнення інституту грошей, коли панували натуральні і металеві гро-ші (рис.2.4). Але виразніше її риси починають проявлятися в XVI і XVII ст., в епоху географічних відкриттів, пов'язаних з експедиціями Марко Поло і Христо-фора Колумба. Саме вони сприяли прискореному розвитку міжнародної торгівлі коштовностями, прянощами, благородними металами, рабами. Проте світове гос-подарство цього періоду було обмеженим, залишаючись сферою докладання тіль-ки купецького капіталу.

      Як стверджують Н. Г. Дороніна та Н. Г. Сємілютіна в праці «Держава та регулювання інвестицій» [81], зародження інвестиційних відносин відбувалося на початковому етапі формування капіталізму, етапі капіталістичного накопичення (як його визначав К. Маркс). На той момент інвестор та реципієнт інвестицій, як правило, втілювалися в одній особі, тобто в основному підприємці вкладали над-лишок коштів у розвиток власної справи. Невід’ємною рисою такого підприємни-цтва був повний контроль над ним його власників (та інвесторів за сумісництвом).

      Всі наступні і проміжні етапи мали, мають і матимуть свої особливості, основними характеристиками яких є експансія торгівлі, дифузії технологій, мігра-ція, взаємне збагачення культур народів різних країн усього світу в результаті зростаючого обсягу міжнародних фінансово-інвестиційних угод та світових пото-ків капіталу.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.