У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Інвестиційна мотивація суб’єктів корпоративного глобального ринку

     

      Розвиток сучасного міжнародного бізнесу зумовлюється форсованим роз-витком глобалізації, імперативами і детермінантами якої є багатовимірність між-народних відносин, формування «нової економіки», заснованої на знаннях, інфо-рматизація суспільного розвитку, кристалізація глобального мислення та глобаль-ної безпеки суспільного розвитку. Реалії сучасних глобальних процесів вплива-ють як на розвиток власне міжнародної підприємницької діяльності, так і на сис-тему міжнародного бізнесу, формуючи нові його імперативи та прояви в умовах інтернаціоналізації,

     транснаціоналізації. Безперечно, сучасний міжнародний біз-нес визначається дією рушійних сил і проявів глобалізації, його розвиток відбува-ється за умов стадійної трансформації господарських операцій під впливом інтер-націоналізації, посиленням конкуренції і формуванням глобального ринку. Так, актуальним в особливостях розвитку міжнародного бізнесу можна вважати фор-мування нових його мотивацій, проявів у контексті поглиблення глобалізаційних процесів і формування глобального середовища. Незважаючи на те, що проблема залучення ПІІ широко досліджувана се-ред науковців, дещо поза увагою залишилося питання аналізу мотиваційних фак-торів при здійсненні ПІІ. Оскільки успішність інвестиційного процесу залежить від ефективно проведеної політики щодо іноземних інвестицій, це питання набу-ває особливої актуальності.

      Доцільно зауважити, що не існує чіткого розподілу мотивів інвестування для окремих типів економік. Очевидно, мотивація інвестора зростає за рахунок накопичення значної кількості мотиваційних критеріїв певною країною та їх різ-ноплановості. Можна також припустити, що переважання мотиваційних чинників виключно одного напряму стає причиною значних дисбалансів, внаслідок доміну-вання певного типу економічної діяльності. Тому, як зазначає В. Мартиненко, державна політика господарської діяльності має бути спрямовуючим та коорди-нуючим чинником у формуванні конкурентоспроможності національних вироб-ників, захисті внутрішнього інвестиційного середовища від зовнішніх та внутрі-шніх негативних впливів [192]. Для відпрацювання ефективної інвестиційної стратегії необхідно визначити фактори, які сприяють залученню іноземних інвес-тиційних ресурсів.

      Використання іноземного капіталу – неоднозначний за своїми наслідками процес для країни-реципієнта, який характеризується взаємодією позитивних та негативних тенденцій. Йому, як і будь-якому комплексному суспільно-економічному явищу, властивий внутрішній динамізм, який, у свою чергу, пов'я-заний з виникненням та реалізацією сукупності суперечливих інтересів суб'єктів різних рівнів, що беруть участь в інвестиційній співпраці.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.