У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Інвестиційний менеджмент глобальних корпорацій

     

      Особливе місце в системі методів сучасного менеджменту займає інвести-ційний менеджмент, що визначає основу розвитку і майбутнє кожної глобальної корпорації. Без правильного визначення напрямів та обсягів інвестицій в основні засоби, людський капітал системи управління розвитку припиняються, невелю-ються конкурентоздатність і життєдіяльність.

      Інвестиційний менеджмент є частиною загального менеджменту. Відпові-дно – інвестиційний менеджмент – це сукупність методів, принципів управління інвестиційним процесом, управління рухом інвестиційних ресурсів з метою отри-мання доходу (прибутку) в майбутньому при мінімізації витрат [186, с.9].

      На думку Л.Бакаєва інвестиційний менеджмент як економічна категорія виник завдяки знанням, отриманим у результаті узагальнення теорії та практики реалізації інвестиційних проектів у різних галузях економіки, а також викорис-тання спеціальних методик оцінки ефективності інвестицій і відбору проектів для їхнього здійснення. Об’єктом інвестиційного менеджменту є інвестиційна діяль-ність протягом життєвого циклу проекту [16].

      Інвестиційний менеджмент являє собою систему науково обґрунтованих принципів і методів розробки та реалізації управлінських рішень, пов’язаних зі здійсненням різноманітних аспектів інвестиційної діяльності корпорації [340, c.81].

      Слушною є думка Е.Каліннікової, яка вважає, що інвестиційний менедж-мент – це управління інвестиційною діяльністю як у масштабах держави та її те-риторій, так і в рамках окремих господарюючих суб'єктів з метою найбільш ефек-тивного використання наявних і залучених інвестиційних ресурсів, і що інвести-ційний менеджмент необхідно розглядати і як безпосередньо процес управління інвестиційною діяльністю, і як науковий метод, що забезпечує його ефективність [113, с.24].

      Інвестиційний менеджмент як самостійна область знань сформувався у зв'язку з інтенсивним розвитком досліджень та накопиченням відповідного досві-ду у сфері портфельного інвестування. З формуванням портфельної теорії пов'я-зано виникнення і самого терміна «інвестиційний менеджмент», під яким спочат-ку розумілася система управління фінансовими інвестиціями підприємства, а піз-ніше до інвестиційного менеджменту було включено і питання реального інвесту-вання. У наш час інвестиційний менеджмент є однією з галузей знань, яка най-більш динамічно та постійно розвивається, доповнюється новими дослідженнями щодо проблем у цій сфері [366].

      Здійснення інвестиційних вкладень реалізується за допомогою підготовки та прийняття відповідних рішень у системі інвестиційного менеджменту. А оскі-льки до основних його функцій відносяться стратегічне планування, організація, укомплектовування штатів, керівництво та контроль, то розкриття їх реалізації в системі інвестиційного менеджменту визначає і зміст останнього.

      Л. Кіржнер, Л. Кіенко [122] підкреслюють, що інвестиційний менеджмент є однією з найбільш складних і багатоваріантних підсистем менеджменту. Його багатоваріантність означає поєднання стандарту і неординарності комбінацій ін-вестиційних ресурсів, гнучкість і неповторність тих чи інших способів дії в конк-ретній господарської ситуації. Головне – конкретне визначення мети, що відпові-дає інтересам об'єкта управління. А оскільки особливості господарської ситуації такі, що вимагають негайної реакції на швидкоплинні умови зовнішнього і внут-рішнього середовища, то система інвестиційного менеджменту повинна бути ди-намічною.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.