У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Логічна формалізація у формальному аспекті методології управління інноваційним розвитком підприємства

     

      Використання логічної формалізації у формальному аспекті методо-логії управління інноваційним розвитком підприємства ґрунтується на не-обхідності виявлення та структуризації формального опису управління інноваційним розвитком підприємства у вигляді логічних суджень як однієї з форм його представлення. Логічна формалізація розглядається як один із видів формалізації в методології управління інноваційним розвитком під-приємства. Призначення логічної формалізації полягає у виявленні логічних зв’язків та співвідношень між основними поняттями, судженнями та твер-дженнями, які використовуються у формальному описі управління іннова-ційним розвитком підприємства.

      Логічна формалізація може бути застосована у формальному аспекті методології управління інноваційним розвиток підприємства, оскільки дає змогу надати формальний опис процесів, пов'язаних з управлінням іннова-ційним розвитком підприємства, визначити відповідність та взаємозв’язок між поняттями, які використовуються для опису предметної області управ-ління інноваційним розвиток підприємства, виявити конкретні форми логіч-них відносин між поняттями та судженнями, які відображають предметну область управління інноваційним розвитком підприємства.

      Використання логічної формалізації у формальному аспекті методо-логії управління інноваційним розвиток підприємства ґрунтується на необ-хідності забезпечення вираження загальних взаємозв'язків між поняттями предметної області управління інноваційним розвитком підприємства, дум-ками й висновками, змісту предметної області управління інноваційним ро-звитком підприємства за допомогою логічних форм, необхідності виявлення й фіксації логічної форми висновків і доказів у межах предметної області управління інноваційним розвитком підприємства.

      Враховуючи те, що логічна формалізація використовується при "мо-делюванні мислення" [565] та встановлених в підрозділі 1.3 роботи відсут-ності термінологічної єдності та ґрунтовності поняття "управління інноваційним розвитком підприємства", застосування логічної формалізації становить безперечний інтерес у формальному аспекті методології управ-ління інноваційним розвитком підприємства, оскільки покликане забезпечу-вати відбиття загальних взаємозв'язків між поняттями й судженнями в межах предметної області управління інноваційним розвитком підприємст-ва, і виражати зміст предметної області управління інноваційним розвитком підприємства за допомогою логічних форм. Логічна формалізація у форма-льному аспекті методології управління інноваційним розвитком підприємс-тва спрямована на виявлення і фіксацію логічної форми висновків і доказів у межах предметної області управління інноваційним розвитком підприємст-ва.

      Методологія управління інноваційним розвитком підприємства може виступати об'єктом логічної формалізації, оскільки згідно з запропонованим визначенням у підрозділі 1.4 роботи методології управління інноваційним розвитком підприємства як вчення про принципи побудови й способи нау-кового пізнання та практичного освоєння процесу якісної зміни стану під-приємства, який є опосередкованим управлінням його інноваційною діяль-ністю, що в цілому відповідає умові віднесення до об’єктів логічної формалізації [565] об’єктів, орієнтованих на уточнення й систематизацію змістових уявлень, допомагає сформулювати нові проблеми й знайти мож-ливі шляхи їхнього вирішення. У той же час можна погодитися, що "при ло-гічній формалізації не може бути отримане нове знання" [565], йдеться лише про систематизацію та узагальнення існуючих понять та суджень, що в ці-лому має сприяти термінологічній єдності та ґрунтовності поняття "управ-ління інноваційним розвитком підприємства" та одноманітності організації термінологічних дефініцій, забезпечувати вираження загальних взаємозв'яз-ків між поняттями й судженнями в межах предметної області управління ін-новаційним розвитком підприємства.

      Логічна формалізація не є абсолютно новим видом формалізації, який вже достатньо широко застосовується в дослідженнях з економіки та управ-ління. Наприклад, поширеним у науковій літературі способом логічної фор-малізації є графічний спосіб, при застосуванні якого відношення між поняттями зображають за допомогою колових схем Ейлера, де кожне коло позначає обсяг поняття [334, 682]. Деякі вчені скептично ставляться до за-стосування Ейлерових кіл, вважаючи їх примітивними, але вони є наочними, використовуються для моделювання логічних процесів і дій, і, як справед-ливо відзначає А.О. Маковельський, "Ейлерові кола" надали "прозорої ясно-сті" вченням про відношення суб'єкта і предиката в судженні і про відношення термінів у категоричному силогізмі [334]. Кола Ейлера широко застосовуються в економіці та управлінні, оскільки дозволяють наочно представити обсяги понять і відношення між ними. Кола Ейлера застосову-ються вченими при аналізі проблем розвитку та інноваційного розвитку.

     Наприклад, у дослідженні [676] автори зазначають, що сталий розвиток складається з декількох вимірів, межі яких перетинаються один з одним, що унаочнюється за допомогою кіл Ейлера (рис. 3.5). На площах, що форму-ються в результаті перетину кіл, та на площах, що залишаються, можна представити результати заходів сталого розвитку. Найкращим результатом є площа, яка належить усім колам – вона визначає сталий розвиток як резуль-тат здійснюваних заходів [676].

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.