У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Моделювання організаційно-економічного забезпечення інвестиційного розвитку територіально-виробничих комплексів

     

      Інноваційний шлях розвитку нашої країни є головним пріоритетом економічної політики в даний час. Саме інноваційно-інвестиційна діяльність здатна забезпечити динаміку економічного зростання за рахунок випуску конкурентоспроможної наукомісткої продукції. Перспективи України в цілому, та її регіонів, багато в чому пов'язані з наявністю дієвого механізму активізації інноваційно-інвестиційної діяльності (далі І І Д) – діяльності регіональних і місцевих органів влади, суб'єктів господарювання, громадських організацій і фізичних осіб щодо вдосконалення матеріально-технічної бази виробництва, технології, форм і методів організації виробництва і праці, а також ефективному оновленню продукції.

      В умовах розвитку глобалізаційних процесів інноваційна сприйнятливість регіональних територіально-виробничих комплексів буде виступати основним фактором ефективності їх функціонування та конкурентоспроможності. Тому генерування, створення та забезпечення інновацій є найважливішим теоретичним і практичним завданням реконструкції соціально-економічних систем регіонів України.

      Важливе значення у цьому процесі належить регіональній інноваційно-інвестиційній політиці, під якою розуміється комплекс узгоджених організаційних і фінансово-економічних заходів, що вживаються регіональними та місцевими органами влади у співпраці з державою, міжрегіональними асоціаціями, господарюючими суб'єктами регіону та їх об'єднаннями, спрямованій на забезпечення конкурентоспроможності та більш повне використання наявного трудового, виробничого, інфраструктурного, фінансового, природоресурсного потенціалу регіону, підвищення ефективності науково-технічної діяльності та оновлення асортименту товарів і послуг, технології та організації їх виробництва. Дана політика, враховуючи перспективи розвитку регіонів та їх особливості, повинна слугувати основою для вироблення цільових програм, заходів селективної підтримки найбільш перспективних проектів.

      У Закарпатській області основними факторами, які зумовлюють пасивний вектор інноваційно-інвестиційного розвитку територіально-виробничих комплексів є:

      - інвестиційна криза, що зумовлена складним геополітичним та соціальним становищем в регіоні, відсутність державного фінансування значних інноваційних проектів, а також будь-якої діяльності з розробки та реалізації державних і регіональних науково-технічних програм;

      - початковий стан регіональної інвестиційно-інноваційної інфраструктури, що зумовлене, в першу чергу, відсутністю підтримки малого інноваційного бізнесу, нерозвиненістю інформаційних мереж і баз даних, венчурного та лізингового бізнесу.

      Створення на території регіону технопарку є важливим елементом сучасної ринкової системи, організаційна форма зрощування фірм, інноваційних компаній, вищих навчальних закладів, консультаційних, інноваційних та інших підприємств сфери послуг, відповідних підрозділів державних органів в єдиний механізм.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.