У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Особливості антикризової діяльності підприємств агропродовольчої сфери

     

      Антикризова діяльність в рамках сільськогосподарського підприємства має ряд особливостей. В умовах окремого узятого сільськогосподарського підприємства, розташованого, як правило, на значному видаленні від крупних населених пунктів, в умовах бездоріжжя, сама панорама розвитку кризових подій приймає абсолютно інші контури.

      З фрагментарною і локальною кризою стикається, як правило, окремо узята людина, а не спеціальна антикризова структура. В результаті цього може спостерігатися такий процес, коли фізична неможливість зв’язатися з людиною, від якої залежать конкретні рішення, може загальмувати весь антикризовий процес.

      Тому як одна з рекомендацій, слід говорити про оптимальний рівень обов’язків, що навантажуються на певну людину відповідної кваліфікації. Необхідний і певний рівень компетентності керівника і розосередження антикризових ресурсів по всій контрольованій території. Наприклад, доцільніше розподіляти насіннєвий матеріал по різних ділянках зберігання, підписуючи відповідні угоди між сусідніми господарствами, сховищами, елеваторами. Слід добиватися оптимального розосередження того ресурсу, втрата якого в результаті настання якої-небудь локальної кризи може серйозним чином ускладнити ситуацію.

      Необхідний рівень запасів - це основа локалізації кризового явища. Скільки треба мати запасів зерна, кормів для тварин, пального для техніки і потреб опалювання, грошей для того, щоб відчувати себе у відносній безпеці в плані можливого настання локальної кризи? Мати або не мати резервного антикризового фонду і зберігати резервні гроші в банку або в готівковій формі в сейфі підприємства? Всі види і форми запасів слід оптимізувати залежно від можливого настання тієї або іншої кризової ситуації.

      Коли окремо узяте господарство ще до настання будь-якого роду кризи має якийсь алгоритм вирішення завдань по виходу з кризи, що заздалегідь пропрацював на будь-який з можливих випадків набір якихось типових антикризових заходів, пов’язаних із специфікою діяльності конкретного господарства, хоч і не усувається сама можливість настання реальної кризи і пов’язаних з ним реальних втрат, проте детальне опрацьовування і осмислення можливого ходу розвитку подій може мінімізувати утрату від кризи, зберегти значні ресурси підприємства і серйозно полегшити конкретну антикризову діяльність. Один із заходів виходу сільського господарства Миколаївської області з економічної кризи - це створення машинно технологічних станцій. Вкрай зношена техніка більшості підприємств не дозволяла обробляти грунт, збирати урожай. Десятки тисяч гектарів родючих чорноземів були виведені з обороту. Негативно позначався брак кваліфікованих механізаторів і фахівців. Кожна створена структура технічної допомоги, МТС вносить свої позитивні зміни до пом’якшення кризової ситуації.

      МТС надає послуги з обробітку і переробки сільськогосподарських культур,

     транспортно-експедиційні послуги, організовує навчання і перепідготовку кадрів по всіх видах діяльності МТС.

      Головне в нашому антикризовому підході полягає в тому, що криза будь-якого рівня, якщо він своєчасно переходить в розряд очікуваних і якщо проти нього заздалегідь приготовані науково розроблені антикризові заходи, не зможе паралізувати роботу сільськогосподарського підприємства.

      Для цього, у свою чергу, керівникам сільськогосподарських підприємств будь-якого рівня треба уважно стежити за всією сукупністю чинників, здатних заздалегідь сповістити про кризу, що наближається. Можна запропонувати проведення спеціального антикризового моніторингу хоч би на території довколишніх господарств або на території району. Надалі слід було б говорити про роботу спеціальної державної антикризової служби з розгалуженою мережею, що має базові пункти на самих сільськогосподарських підприємствах з виходом як на супутники стеження, так і на засоби масової інформації. Відмітимо, в цих умовах грошові кошти можуть грати лише другорядну роль. На перший план виходить чіткого виконання угод, підтримки сусідніх господарств різними матеріальними ресурсами, технікою і безпосередньою трудовою участю.

      Добросусідські відносини, чесність і порядність в кризових ситуаціях - це найголовніший капітал. Тільки один гіпертрофований розвиток приватновласницьких жорстких відносин здатний загальмувати будь-який антикризовий процес. Ці відносини здатні перевести будь-яку локальну кризу в розряд перманентної, дрімаючої кризи, коли сусіди тільки і чекають будь-яких його проявів, щоб повністю зруйнувати господарство сусіда і в результаті цього отримати хоч швидку вигоду, знижуючи при цьому загальний антикризовий потенціал.

      Всі ці особливості настання кризових подій на одному, окремо узятому, сільськогосподарському підприємстві рекомендується враховувати при розробці локальних антикризових заходів і при проведенні конкретних антикризових заходів.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.