У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Розробка державного механізму регулювання економічного розвитку України на засадах соціалізації малого підприємництва

     

      Основним завданням соціально-економічного курсу реформування української держави є створення соціально-орієнтованої ринкової економіки. Для виконання цього завдання, державі необхідно створити сприятливі умови для визначення проблемних аспектів що існують та знайти інструменти щодо підприщення темпів економічного зростання.

      У даному контексті, важливою складовою ринкових перетворень виступає всебічний розвиток підприємництва, особливо такої його форми, як мале підприємництво. Завдяки цьому сектору економіки певною мірою знизилася соціальна напруга в суспільстві, тому що збіднілі верстви населення отримали можливість самостійного заробітку [75].

      Однак, за останні п’ять років спостерігається уповільнення темпів приросту малих підприємств, що звужує використання переваг малого підприємництва та його соціалізації для потреб суспільства і є перешкодою для прискорення економічного розвитку країни. Після проведеного аналізу та сценарно-динамічного моделювання оцінки ефективності соціалізації малого підприємництва у другому розділі дисертаційної роботи, визначено, що система економічного розвитку країни недостатньо ефективна. Для підвищення темпів економічного зростання доцільно визначити інструменти економічного зростання, що обумовлює необхідність розробки механізму державного регулювання економічного розвитку на засалах соціалізації малого підприємництва.

      Механізм державного регулювання економічного розвитку і його конкретні форми розрізняються в різних країнах. Вони віддзеркалюють історію, традиції, тип національної культури, розміри країни, ступінь готовності до ринкових реформ, тобто взагалі мають відповідати об’єктивним умовам функціонування і стану розвитку економіки на конкретному часовому етапі [57].

      Механізм державного регулювання економічного розвитку шляхом соціалізації малого підприємництва, утворює складну структуру, засновану на виробничих відносинах у суспільстві, економічних та соціальних законах, певному способі виробництва, і диференціює складний процес на його складові прості елементи. Запропоновано використати можливості соціалізації малого підприємництва у якості інструменту в механізмі державного регулювання економчного розвитку, для підвищення темпів економічного розвитку України.

      Реалізація державного механізму економічного розвитку можлива на основі аналізу стану економічного розвитку на даному етапі, проведеного в першій і другій главі дисертаційної роботи. За допомогою цього аналізу було з’ясовано роль і значення кожного окремого елемента механізму та їх причинно-наслідковий зв'язок усередині складного господарського організму.

      Після того як з'ясовано роль і значення кожного елемента механізму, усі вони з'єднуються в єдине органічне ціле. Внутрішній зв'язок між ними, їх взаємодію досліджено на основі синтезу. Механізм складається із окремих структурних елементів, що взаємозв’язані та впливають одне на одне. Дієвий механізм є гарантом максимального використання можливостей соціалізації малого підприємництва для економічного розвитку країни [174].

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.