У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Науково-технічний та інформаційний аспекти впровадження інноваційних технологій в овочівництві

     

      На сучасному етапі розвитку національної економіки України стратегічним напрямом зростання ефективності виробництва виступає широкомасштабне застосування новітніх досягнень науки у сфері техніки, технології й організації виробництва з метою збільшення обсягів і покращення якості продукції. Можливості використання інновацій аграрними підприємствами в значній мірі низькі в наслідок впливу багатьох чинників: дефіцит фінансових ресурсів, диспаритет цін на нові засоби виробництва, відсутність регулятивних механізмів, що сприяють активізації інноваційної діяльності в сучасному сільському господарстві.

      За умов коли порушується екологічна рівновага, росте забруднення навколишнього середовища, знижується якість продукції, коли зростає ризикованість землеробства, а можливості екстенсивного та інтенсивного розвитку рослинництва практично вичерпані, особливо актуальною є проблема підвищення рівня наукоємності виробництва в овочівництві – найбільш затратній та трудомісткій галузі сільського господарства. Інноваційний розвиток промислового овочівництва має важливе значення в забезпеченні продовольчої безпеки України та має значний резерв підвищення ефективності галузі шляхом забезпечення отримання прогнозованих урожаїв та приросту обсягів овочевої продукції, збільшення рівня її товарності, скорочення матеріальних і трудових затрат у розрахунку на одиницю продукції та підвищення рентабельності. Запорукою цього варто розглядати запровадження досягнень інформатизації у сферу овочевого виробництва з метою його оптимізації через новітні інформаційні технології, зокрема точного землеробства, геоінформаційні та картографічні системи тощо.

      Наукові основи організації та управління сучасним сільськогосподарським виробництвом на основі інформатизації та інформаційних технологій висвітлені в роботах: О.Г. Бойка, Д.Г. Войтюк, В.П. Гарам, В.І. Кравчука, А.О. Пашка, М.І. Ромащенка, В.О. Ушкаренка, В.В. Якушева та ін.

      Ускладнення соціального, економічного та політичного життя, індустріального виробництва, зміна динаміки процесів у всіх сферах діяльності людини зумовили зріст знань і стимулювання розвитку нових засобів задоволення інформаційних потреб, значущих для суспільства. Для агропромислового комплексу характерні складність та комплексність задач які вирішуються. Для забезпечення мінімізації витрат та оптимізації процесів виробництва сільськогосподарської продукції, виникає необхідність використання надбань науково-технічного прогресу – переходу до нових методів інформаційного забезпечення та управління сільським господарством, широкого застосування автоматизованих систем та інформаційних технологій [463]. У свою чергу стрімкий розвиток інформаційних технологій набуває характеру глобальної інформаційної революції, що слугує поштовхом до подальшого розвитку суспільства, в якому зсув цінностей відбувається саме в бік інформації, що призвело до утворення єдиного інформаційного простору, доступ до якого спрощується з розвитком інформаційних технологій (ІТ), систем телекомунікацій, доступній матеріально-технічній базі.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.