У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Особливості структурованості взаємозв’язків показників інноваційного потенціалу та факторів інвестиційної привабливості

     

      Вивчення особливостей структурованості взаємозв’язків показників інноваційного потенціалу, представлених таблицею надасть можливість емпірично встановити якою мірою запропонована сукупність детермінант у своєму якісному наборі та кількісному вимірах правомірно може застосовуватись для визначення інтегральних якостей інноваційного потенціалу загалом і його складових зокрема.

      Важливо також дізнатися, чи зберігається аналітично встановлене співвідношення між кількістю показників, що ідентифікують три складові інноваційного потенціалу – між показниками людського капіталу інноваційного розвитку, інвестиційною підтримкою науково-дослідницької діяльності та результативністю інноваційної діяльності.

      Водночас, характер взаємозв’язків між показниками інноваційного потенціалу є підґрунтям для визначення коефіцієнтів ієрархії з якими доцільно їх використовувати при обрахунках інтегрального індексу інноваційного потенціалу.

      Аналіз структурованості взаємозв’язків показників інноваційного потенціалу здійснюється за допомогою авторської моделі матричної побудови орієнтованого дендриту досліджуваних чинників та первинного їхнього угрупування. Зазначений метод базується на ідеях та принципах графічного методу класифікації за допомогою максимального діаметра груп В.Плюти [154, с. 33].

      Вибір методу дендритів для означеного аналізу пояснюється тим, що за допомогою цього методу є можливість вивчати особливості саме структури взаємозв’язків показників. Окрім того, він відносно простий у використанні, достатньо наглядний і ефективний при об’єднанні показників у фактори.

      Для вивчення структурованості взаємозв’язків показників інноваційного потенціалу можна застосовувати й інший відомий метод кореляційних плеяд В.П.Терентьєва [257].

     Слабкість останнього у порівнянні з методом дендритів В.Плюти полягає в тому, що на кожній ітерації цього методу знаходиться показник, який найбільш тісно пов'язаний з одним із двох показників, що розгядалися на попередній ітерації. У методі В.Плюти на кожній ітерації знаходиться показник, який найбільш тісно пов'язаний з одним із тих показників, що були виділені на всіх попередніх ітераціях. Окрім того, вже в результаті первинного угрупування показників формуються їхні фактори.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.