У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Форми використання спеціальних знань

     

      Однією з основних умов удосконалення практики розслідування злочинів, пов’язаних з порушенням вимог законодавства про охорону праці є широке залучення у діяльність органів досудового розслідування досягнень наукового знання, які дозволяють на більш якісному рівні вирішувати традиційні та нові криміналістичні завдання [149]. Тут особливе місце належить спеціальним знанням, які часто є важливим засобом вирішення складних завдань розслідування.

      У криміналістичній літературі вчені намагаються дати узагальнююче визначення поняття «спеціальні знання», але на теперішній час єдиного підходу не напрацьовано. Загальновизнано, що це такі знання, якими володіє обмежене коло осіб і надбані вони в результаті спеціальної освіти, досвіду практичної діяльності в певній сфері. Тобто спеціальні знання є результатом певної професійної підготовки і, як вважається, повинні відповідати сучасному рівню розвитку науки [60; 73; 204; 205; 206].

      Питання, пов’язані з використанням спеціальних знань при розслідуванні злочинів завжди були предметом підвищеної уваги з боку науковців протягом усієї історії розвитку криміналістики. Так, зазначені проблеми розглядались у роботах Р. С. Бєлкіна, В. П. Бахіна, Т. В. Варфоломеєвої, А. І. Вінберга, В. Г. Гончаренка, Г. І. Грамовича, О. О. Ейсмана, А. В. Іщенка, Г. Г. Зуйкова, Н. І. Клименко, В. Я. Колдіна, О. М. Колесніченка, В. П. Колмакова, М. В. Костицького, В. С. Кузьмічова, В. К. Лисиченка, Є. Д. Лук’янчикова, В. О. Образцова, М. І. Порубова, Б. В. Романюка, М. В Салтевського, М. Я. Сегая, М. О. Селіванова, В. Ю. Шепітька та багатьох інших.

      Справедливо також зазначити, що у наукових дослідженнях майже усіх криміналістів, які присвятили свої роботи проблемам методики розслідування злочинів, у тій чи іншій мірі знайшли відображення питання використання спеціальних знань, що додатково доводить важливість та актуальність цієї проблеми. Не винятком є і роботи вчених, які досліджували питання методики розслідування злочинів у сфері техніки безпеки та охорони праці, останні дослідження за цією тематикою були опубліковані у 80-х роках минулого сторіччя, а більш сучасні проводились науковцями Російської Федерації. Водночас незважаючи на приділення уваги питанням використання спеціальних знань у згаданих роботах, проблема використання спеціальних знань при розслідуванні злочинів, пов’язаних порушенням вимог законодавства про охорону праці наразі потребує окремого розгляду та дослідження, адже сучасних наукових досліджень, присвячених цій тематиці в Україні не проводилось.

      Тому роботи, присвячені проблемам використання спеціальних знань при розслідуванні злочинів, роботи, які присвячені методиці розслідування досліджуваної категорії злочинів, а також проведений автором аналіз слідчої та експертної практики стали основою для дослідження проблем використання спеціальних знань при розслідуванні злочинів, пов’язаних з порушенням вимог законодавства про охорону праці.

      Вивчення криміналістичної літератури дозволило дійти висновку про те, що дотепер, вчені не мають єдиної думки щодо окремих аспектів згаданого питання, зокрема пов’язаних із формами використання спеціальних знань [6].

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.