У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Особливості взаємодії слідчого з експертом (спеціалістом) під час проведення слідчих (розшукових) дій

     

      Як вже згадувалось раніше, кожне кримінальне провадження у злочинах, пов’язаних з порушенням вимог законодавства про охорону праці завжди супроводжується різноманітними контактами та взаємодією між слідчим та установами, організаціями, службовими особами. В основі таких контактів лежить пошук та отримання доказів. У цьому підрозділі будуть розглянуті особливості спільної участі слідчого та експерта (спеціаліста) при призначенні та проведенні експертиз, а також підготовці та проведенні слідчих (розшукових) дій – як найбільш розповсюдженої практики такої взаємодії при використанні спеціальних знань в процесі розслідування досліджуваної категорії злочинів.

      Виявлення та узагальнення деяких проблемних питань взаємодії, вивчення позитивного досвіду організації використання спеціальних знань, із урахуванням побажань та пропозицій суб’єктів взаємодії, ознайомлення з криміналістичною літературою, зокрема роботами Л. Ю. Ароцкера, В. П. Бахіна, Р. С. Бєлкіна, Т. В. Варфоломеєвої, А. Ф. Волобуєва, В. Г. Гончаренка, І. В. Гори, Є. І. Зуєва, А. В. Іщенка, Н. І. Клименко, В. В. Коваленка, М .В. Костицького, В. С. Кузьмічова, В. К. Лисиченка, Є. Д. Лук’янчикова, Б. В. Романюка, М. В. Салтевського, В. Ю. Шепітька та ін. дозволило сформулювати визначення поняття взаємодії при використанні спеціальних знань як регламентовану законодавством діяльність процесуально самостійних суб’єктів, що полягає у використанні спеціальних знань при підготовці та проведенні експертиз та інших слідчих (розшукових) дій та спрямована на вирішення завдань розслідування.

      При цьому принципово зауважено, що правильна та ефективна організація використання спеціальних знань та взаємодія між їх суб’єктами, являючи собою передумову підвищення ефективності розслідування злочинів, пов’язаних з порушенням вимог законодавства про охорону праці не є завданням досягнення формальної підлеглості сил та засобів, а насамперед потребує чіткого розуміння кожним із взаємодіючих суб’єктів своєї ролі і місця у вирішенні завдань розслідування та усвідомлення особистої відповідальності за виконання поставлених завдань.

      Останнє неможливе без чіткої регламентації та взаємної обізнаності про права та обов’язки кожного із взаємодіючих суб’єктів, а також загальних принципів побудови взаємодії, дотримання яких є обов’язковою передумовою її правильної та максимально ефективної її організації [53].

      Відтак на підставі проведеного аналізу слідчої практики, нормативно-правової бази, вивчення спеціальної літератури та узагальнення позитивного досвіду взаємодії при використанні спеціальних знань в процесі розслідування злочинів, пов’язаних з порушенням вимог законодавства про охорону праці було сформульовано загальні для усіх процесуальних дій положення взаємодії слідчого та експерта (спеціаліста) та відображено у вигляді алгоритмів організацію діяльності згаданих суб’єктів. Відображення наукових результатів у вигляді алгоритмів, програм, схем, послідовностей тощо широко застосовується у роботах практичного спрямування задля зручності безпосереднього використання [207, с. 87–88].

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.