У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Аналіз системних проблем управління національною економікою та їх особливостей в Україні

     

      У третьому розділі виконується тестування ресурсної моделі економічного циклу на прикладі економіки України. Доводиться, що динаміка поточних ринкових цін тяжіє до динаміки енергетичних цін, а критичні точки запропонованої моделі циклу визначать поворотні точки конкретних циклів України в календарному часі, що підтверджує правдивість ресурсної моделі циклу. На базі ресурсної моделі пропонуються комплексні заходи (в рамках існуючих інструментів регулювання) з управління національною економікою з метою прискорення темпів економічного зростання та запобігання рецесям. Доводиться ефективність моніторингу та прогнозування економічних циклів України на базі ресурсної моделі в порівнянні з різними модифікаціями моделі лідуючих (випереджаючих) індикаторів, адаптованої до національних умов. Аналізується монетарна політика НБУ за 2001-10 роки через призму ресурсної моделі економічного циклу та надаються рекомендації з її вдосконалення. Розглянуто прогнозні сценарії розвитку економіки України на 2013-14 роки. Показана можливість використання ресурсної моделі циклу – як інструмента прогнозування цін на енергоносії в Україні на базі величин світових цін на нафту.

      Як відомо, в макроекономіці існують три основні змінні (реальний ВВП, інфляція та безробіття), які є основними та кінцевими показниками, за якими судять про ефективність регуляторної політики у будь-якій країні.

      Однак, якщо розглянути саме ці показники для України практично з часів проголошення незалежності (тобто за останні 23 роки), то виявляється, що управління національною економікою за цей період здійснювалось неефективно. На рис. 3.1, 3.2 та 3.3 представлені відповідно динаміки реального ВВП та його приросту, а також темпи інфляції (за дефлятором ВВП та індексом споживчих цін, ІСЦ), які датовані критичними точками авторської ресурсної моделі макроекономічної динаміки (детальніше див. п.3.2). Як буде показано в наступному розділі, таке датування повністю відповідає світовим стандартам і навіть перевищує їх. У таблиці 3.1 наведені первинні статистичні данні Світового Банку для економіки України [161], за якими побудовані основні рисунки поточного розділу.

      Як видно з рис.3.1 та 3.2, економіка України не може досягти рівня 1989 року. Незважаючи на те, що багато країн Східної Європи та СНД (Польща, Угорщина, Росія тощо) перебували в той час в аналогічному становищі, але сьогодні тільки Україна та Молдова мають найгірші показники серед цих країн. Навіть Росія перевищила показник розвитку початку 90-х років минулого сторіччя.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.