У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Аналіз механізму дії ресурсної моделі циклу при визначенні календарного часу настання економічної кризи

     

      Розглянемо основні шляхи підвищення ефективності управління національною економікою на системному рівні для регуляторів усіх рівнів, які з’являються внаслідок завчасного прогнозування зміни тренду макроекономічної динаміки в економіці України, включаючи час початку та закінчення рецесій використання ресурсної моделі економічного циклу. Покажемо, що в рамках ресурсної моделі генерується як критерій (цільова функція) управління як сигнал для регулятора про час запровадження того чи іншого інструменту регулювання, так і запроваджувається зворотний зв'язок між дією регулятора й результатом впливу цієї дії на національну економіку. Одночасно виконаємо тестування ресурсної моделі циклу на базі економіки України (а потім і економік США та Іспанії, тобто країн з принципово різними ринковими умовами), що є необхідною умовою для перевірки завчасності і надійності сигналів, що генеруються моделлю.

      Фактично кожна розвинута країна (США, Євросоюз, Японія, Австралія тощо) має свою установу, яка здійснює датування, моніторинг та прогнозування власного економічного циклу (детальніше див.розд.4). Ця установа (приватна або державна), є, по-суті, арбітром у питанні визначення часу початку рецесії в країні та часу її закінчення. Крім того, така установа здійснює моніторинг та прогнозування початку та закінчення рецесій. Ця інформація може використовуватись регулятором для проведення активної антициклічної політики з метою пом’якшення (або навіть уникнення) рецесії.

      Однак в Україні немає органу, який проводив би дослідження національного економічного циклу на регулярній основі. Оскільки в основі таких досліджень завжди лежить та чи інша модель циклу, то ми почнемо з перевірки практичної цінності ресурсної моделі економічного циклу. А саме – із тестування ресурсної моделі на прикладі економіки України та з порівняння ефективності датування її економічних циклів на базі ресурсної моделі й моделі лідуючих індикаторів, яку епізодично використовували різні інституції в Україні для подібних цілей.

      Датування та прогнозування економічного циклу України на базі ресурсної моделі циклу. Вкрай важливе значення стосовно датування конкретних економічних циклів будь-якої країни має власне методика їх датування. Однак не існує єдиної, загальновизнаної моделі для датування циклів в своїх країнах (детальніше див. п.4.3). Кожна з моделей, що використовується для аналізу та датування циклів, має свої переваги і недоліки.

      Порівняння різних діючих моделей датування з ресурсною моделлю циклів на прикладі датування конкретних економічних циклів України (див.нижче) та США (див.розд.4) показало, що ресурсна модель дає кращі результати при датуванні, ніж будь-який світовий аналог.

      А оскільки ресурсна модель є загальною (в тому сенсі, що жодних припущень, що обмежують коло її застосування не було зроблено при її розробці), то її можна використовувати для датування конкретних циклів для країн із різними ринковими умовами: крива рівня «природних» цін (Ро) взагалі не залежить від ринкових умов, а лише від технологій виробництва, а крива рівня ринкових цін (Р) будується незалежно від кривої Ро, а тому не має значення ступінь досконалості ринку, за якої визначається крива рівня ринкових цін (від досконалого до повністю недосконалого, адміністративного розподілу). Тому можна припустити, що ресурсна модель повинна описати всі економічні цикли для економіки України за часи її незалежності, що є необхідною передумовою для її використання для підвищення ефективності регулювання економікою на системному рівні.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.