У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Оцінка потенційно можливого впливу заходів економічної політики на темпи зростання ВВП

     

      Оцінка впливу заходів економічної політики на макропоказники у довгостроковому періоді може здійснюватися:

      - методами аналогії;

      - проектним методом;

      - методом еластичності;

      - методом порівняння;

      - методом прямих розрахунків тощо.

      За методом аналогії оцінка визначається, виходячи з ефективності аналогічних заходів, що були реалізовані у нашій чи в інших країнах.

      Проектним методом оцінка здійснюється шляхом розроблення проекту, типу інвестиційного. До моменту розроблення стратегії розвитку економіки проект повинен бути розроблений на рівні ТЕО з визначенням зростання ВВП, додаткової потреби у трудових ресурсах і в інвестиціях в основний капітал.

      На попередніх етапах оцінку впливу пропонованих заходів економічної політики на темпи зростання ВВП у довгостроковій перспективі можна також проводити за коефіцієнтами еластичності (чутливості) з подальшим коригуванням експертним методом. Перелік заходів економічної політики встановлюється відповідно до стратегії економічного розвитку на довгострокову перспективу і уточнюється через кожні 5 років. Реалізація заходів економічної політики повинна здійснюватися програмним методом шляхом розроблення відповідних програм національного рівня. На момент розроблення прогнозу соціально-економічного розвитку повинна бути розроблена концепція програми по кожному заходу економічної політики з попереднім визначенням основних техніко-економічних показників.

      Кількість заходів обмежується наявними ресурсами у відповідні періоди (це можуть бути обмеження фінансовими ресурсами, трудовими тощо).

      Розрахунки впливу заходу «Реформування управління економікою» здійснювались таким чином. Цій захід має декілька складових напрямів і для більш точного підрахунку слід було б здійснювати оцінку за окремими напрямами реформування. Але для експериментальних розрахунків достатньо укрупненої оцінки впливу за цим заходом, конкретно – методом порівняння.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.