У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Доходи населення як основа фінансового забезпечення формування рівня життя

     

      Доходи є основою фінансового забезпечення рівня життя населення. Оскільки у фінансових та інших словниках доходи визначаються як „гроші або матеріальні цінності, які отримані державою, юридичною та фізичною особою внаслідок діяльності (виробничої, комерційної, посередницької та ін.)” [193, с. 166; 194, с. 134; 195, с. 324], то за допомогою їх розподілу задовольняються основні економічні та соціальні потреби членами суспільства. Для кращого розуміння взаємозв’язку фінансових параметрів та рівня життя населення необхідно окреслити основні підходи, що зумовлюють виникнення певних моделей розподілу доходів через систему Державного бюджету як основного джерела фінансового забезпечення рівня життя. Основу інформаційного забезпечення щодо розподілу доходів і видатків населення склали статичні збірники Державної служби статистики за відповідний рік „Витрати і ресурси домогосподарств України”. Відповідно, далі ми викорстовуватимо категорію „фінанси домогосподарств”.

      Фінансове забезпечення рівня життя населення можна розглядати також у вузькому і широкому значенні бюджетної політики:

      – у вузькому розглядається рівень споживання населення й ступінь задоволення потреб (вимірювання доходів, витрат і споживання благ та послуг);

      – у широкому – характеристика рівня людського розвитку (стан здоров’я, рівень освіченості та можливостей населення для задоволення потреб) і умов його життєдіяльності (стан місця існування й безпеки).

      Сукупний дохід домогосподарств є одним із основних показників сімейних бюджетів, що характеризує рівень матеріальної забезпеченості населення [196]. У його склад входять суми грошових доходів, отриманих у вигляді оплати праці, доходу від підприємницької діяльності, пенсій, стипендій, допомоги, доходів від власності (відсотки, дивіденди та ін.), надходження від продажу нерухомості й інші джерела, що враховуються в бюджеті домогосподарств, а також вартість чистої продукції, отриманої від особистого підсобного господарства і присадибних ділянок. На сьогодні структура доходів домогосподарств виглядає так.

      Виходячи з рисунку 3.7 можемо побачити зростання у сукупних ресурсах домогосподарств саме грошових доходів. Так, у 2009 році вони складали 93,1 % від сукупних ресурсів домогосподарств, а у 2010 році – 94,9 %. Соціальні індикатори мають стати орієнтиром для оцінки ефективності проведення державної політики досягнення фінансової рівноваги. Потрібно оцінювати діяльність системи фінансового забезпечення рівня життя населення для забезпечення зворотного зв’язку щодо того, наскільки фінансовий стан членів домогосподарств перевищує встановлені мінімальні стандарти в державі.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.