У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Аналіз видатків на фінансування рівня життя населення

     

      Рівень життя населення залежить від величини видатків на його фінансування. Це, у свою чергу, зумовлює напрями реалізації соціально-економічної політики держави як у коротко-, так і в середньо- та довгостроковій перспективі. Залежно від вибраних пріоритетних напрямів розвитку і буде відбуватися ефективний перерозподіл фінансових ресурсів з метою підвищення рівня життя населення. Так, якщо фінансові ресурси держави використовувати на досягнення високого рівня освіченості, культури, охорони здоров’я, в інвестиції у людський капітал, коли значна частина фінансових заощаджень направляється на розвиток невиробничої сфери, вирішуються питання покращання якості товарів та послуг, надання їм ознак конкурентоспроможності, то усе це призводить до нагромадження матеріальних первинних потреб та задоволення потреб більш високого рівня (наприклад, піраміда потреб за Маслоу). Останнє, у свою чергу, сприяє підвищенню рівня життя населення.

      У фінансових та інших словниках видатки трактуються як „грошові витрати, видання коштів, необхідних для здійснення тої чи іншої мети” [193, с. 97; 194, с. 84; 195, с. 132]. Відповідно фінансове забезпечення рівня життя характеризує ступінь задоволення потреб людини в матеріальних благах і різних послугах у зіставленні з раціональними нормами споживання, які розробляються на базі досліджень вітчизняної і світової науки у цій сфері. Ці норми передбачають певний рівень фінансування, кількісну і якісну структуру споживання, який забезпечує людині найбільш сприятливі умови розвитку його організму, збереження здоров’я, задоволення різних розумових, фізичних і духовних потреб. Грошові витрати населення є формою реалізації населенням своїх грошових доходів. Потрібно розрізняти номінальні витрати, що не враховують інфляційні процеси, та реальні витрати, які скореговані на темпи інфляції. Витрати і заощадження населення – це важливий індикатор величини фінансового забезпечення рівня життя населення. Вони включають:

      – загальний обсяг споживання матеріальних благ і послуг;

      – грошові витрати;

      – динаміку реальних витрат;

      – структуру витрат;

      – споживчі витрати;

      – позики;

      – заощадження тощо.

      Важливе місце у визначенні ефективності фінансового забезпечення рівня життя займає соціально-економічна оцінка структури сукупних витрат (таблиця 3.3). За допомогою порівняльного аналізу динаміки споживання можна дати повну оцінку зрушень, що відбуваються у розподілі життєвих благ у суспільстві. Результати досліджень, що проводяться в цій сфері, є важливими для характеристики й оцінки багатьох соціально-економічних процесів і явищ, які впливають на обсяги й ефективність фінансового забезпечення рівня життя населення.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.