У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Напрями вдосконалення системи фінансового забезпечення рівня життя населення

     

      Рівень життя населення визначається двома основними факторами: по-перше, тими умовами, які створила держава для реалізації потенційних можливостей людини, по-друге, готовністю і здатністю самих громадян використовувати ці можливості. Рівень життя має розглядатися як постійно еволюціонуюча філософська категорія, яка наповнюється різним змістом залежно від стану соціальної та економічної сфери.

      Наукове обґрунтування стратегії функціонування та розвитку системи фінансового забезпечення рівня життя населення є необхідною передумовою досягнення кінцевого ефекту від її реалізації. Однією з важливих умов розробки даної стратегії є відповідність стратегічній меті державної політики, яка реалізується через численні засоби, дії, методи і втілюється у державних соціально-економічних програмах розвитку. Усі вони мають бути орієнтовані у кінцевому підсумку на підвищення рівня життя населення в Україні при максимальному наближенні до світових стандартів.

      Основні зусилля щодо фінансового забезпечення рівня життя населення мають бути сконцентровані на таких напрямах:

      – по-перше, створення сприятливих умов для підвищення рівня всебічного розвитку особистості, тому що в ході цього виконання і реалізується стратегія функціонування та розвитку системи фінансового забезпечення рівня життя населення. Реалізація даного напряму пов’язана з формуванням соціальної інфраструктури, сприятливої економічної інфраструктури, усуненням штучних бар’єрів для вибору і самореалізації з метою самостійного матеріального забезпечення індивіда;

      – по-друге, актуалізація та фінансова підтримка інноваційно-інвестиційного розвитку виробництва. Очевидно, що сам по собі процес збільшення фінансового забезпечення потреб та інтересів індивіда, розширення ступеня свободи ще не означає готовність і здатність його до підвищення рівня життя за рахунок інтенсивного розвитку та самовдосконалення;

      – по-третє, стратегічними програмами передбачити удосконалення ціннісно-цільових орієнтацій населення. Природно, що однією з головних підстав формування цінностей та набору життєвих благ є вплив державної політики на характер і структуру потреб, з можливістю їх видозмінювати. Тому коригування ціннісно-цільових завдань спроможне в кінцевому підсумку модифікувати потреби людини, що має враховуватися у процесі вибору стратегії. Саме визначена стратегія функціонування та розвитку системи фінансового забезпечення рівня життя населення призведе до його підвищення, оскільки надає громадянам різноманітні альтернативні можливості у сферах професійної діяльності, освіти, охорони здоров’я, культури тощо. При цьому кожна з наданих можливостей є реальною і забезпечена відповідними фінансовими ресурсами.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.