У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Інформаційне забезпечення системи відтворення на підприємстві

     

      Ефективність функціонування сільськогосподарських підприємств визнача-ється якістю та повнотою технічного забезпечення технологічних процесів, що за-лежать від стану їх матеріально-технічно бази. Зазначимо, що матеріально-технічне забезпечення визначає не лише ресурсний потенціал господарюючих суб’єктів га-лузі, але й потенціал, що до стійкого відтворення, оскільки від додержання оптима-льних термінів проведення окремих технологічних процесів і забезпечення необ-хідної якості робіт залежать як об’ємні, так і якісні показники, що характеризують ефективність виробництва продукції.

      В умовах необхідності забезпечення росту обсягів сільськогосподарського ви-робництва застосування, нової техніки і новітніх технологій має формувати адеква-тний економічний механізм господарювання. Нові підходи до управління виробни-цтвом вимагають створення відповідного масиву даних і застосування складних методик та програм обробки інформації. Однак використовувані в сільськогоспо-дарському виробництві методики інформаційного забезпечення процесу управлін-ня часто не спроможні надати достовірні дані про стан виробництва і не розрахова-ні на високу оперативність, тому що базуються на системі фінансового обліку. Су-часні автоматизовані системи обліку інформаційних масивів дозволяють розшири-ти спектр наданої інформації та прискорити процес її отримання, але принципово не вирішують проблему оперативного управління виробництвом.

      У даному контексті проблема оперативного забезпечення управлінського пер-соналу достовірною управлінською інформацією є однією з основних на шляху пі-двищення ефективності сільськогосподарського виробництва.

      Ефективне функціонування сучасної обліково-аналітичної системи в сільсько-господарських підприємствах передбачає створення системи управлінсько-го облі-ку, звітності та бюджетування, що враховує функціонально-принципові особливос-ті цих економічних підсистем, а це дає змогу використовувати облікові інформа-ційні ресурси для цілей аналізу, оцінки та прогнозування результатів діяльності сільськогосподарського підприємства та його структурних підрозділів, а також здійснювати контроль за забезпеченням оптимального використання матеріально-технічних ресурсів суб’єкта господарювання [299].

      Обліково-аналітична інформація, що базується на існуючих підходах і конце-пціях до організації управлінського обліку, не дозволяє в сучасних економічних умовах системно і своєчасно забезпечувати внутрішніх користувачів необхідною обліковою інформацією з метою прийняття ефективних управлінських рішень у межах їхньої компетенції. У сучасних умовах необхідно орієнтувати менеджмент сільськогосподарських підприємств на застосування гнучких підходів і моделей управління виробництвом.

      Оскільки вихідним базисом методологічних засад організації системи інфор-маційного забезпечення є дані управлінського обліку, фінансової звітності, вироб-ничого обліку, розрахунково-конструктивні, планові показники формування управ-лінської звітності та бюджетування, прогнозування внутрішніх і зовнішніх факто-рів, що впливають на діяльність підприємства, то необхідно провести системне до-слідження цих процесів у рамках формування центрів відповідальності та сегментів діяльності сільськогосподарських підприємств.

      Методологічні й організаційно-методичні аспекти системи управлінського об-ліку, звітності та бюджетування, які діють у нинішніх умовах, не повною мірою ві-дображають галузеві особливості суб’єктів господарювання, що в свою чергу не сприяє веденню якісного обліку, проведенню аналізу і формуванню та розподілу витрат і доходів [271]. Моделювання облікової інформації про витрати і доходи сільськогосподар-ського підприємства може здійснюватися на основі системи рахівництва, яка ви-користовується для цілей фінансового або безпосередньо управлінського обліків. Сукупність бухгалтерських проводок відображає конкретну структуру форму-вання собівартості сільськогосподарської продукції, а дані управлінської звітно-сті можуть бути визнані як наслідок прийнятих ефективних управлінських рі-шень.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.