У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Конкурентоспроможність виробництва насіння олійних культур у насіннєвих підприємствах

     

      Важливою ланкою в підвищенні ефективності ведення сільського господарства в цілому та олійної галузі зокрема є селекція і сортооновлення сільськогосподарських культур і створення такої системи насінницького виробництва, яка б забезпечила найбільш ефективне використання потенціалу вітчизняних сортів та гібридів, сприяла б підвищенню їх конкурентоспроможності. У ринкових умовах господарювання насіння є специфічним інноваційним товаром, оскільки несе в собі потенціал росту ефективності аграрних підприємств.

      Ефективність виробництва насіння може бути визначена як збільшення урожайності окремої культури за рахунок упровадження раціональної системи сортозміни та сортооновлення і як приріст урожайності в цілому. Економічно ефективна структура посівних площ не здатна сама по собі забезпечити очікувані максимальні врожаї без відповідної структури насінницьких посівів, що забезпечує повну потребу в насіннєвому матеріалі.

      Економічна ефективність виробництва насіння характеризує кінцевий корисний ефект, отриманий від застосування засобів виробництва і живої праці, віддачу сукупних вкладень. Узагальнюючими натуральними і вартісними показниками економічної ефективності виробництва насіння є врожайність, собівартість, трудомісткість і ресурсомісткість продукції, прибуток на 1ц зерна і на 1 га посівів, рівень рентабельності, валова і товарна продукція на 1 га посіву, 1 грн витрат, на 1 людино-годину.

      Протягом тривалого часу в Україні відбувається поступове зниження економічної ефективності виробництва насіння в насінницьких сільськогосподарських підприємствах. Якщо в 2000 р. рівень рентабельності останніх становив 84%, то у 2009 р. він знизився до 41,1%, а в 2011 р. взагалі склав лише 18,6%. Найбільш високі показники розвитку насінницьких господарств мають Південні і Центральні регіони України, в яких вища врожайність олійних культур і продуктивність праці, і, як наслідок, – нижча собівартість продукції та вища її рентабельність.

      Вся работа доступна по http://mydisser.com/ru/catalog/view/10333.html http://mydisser.com/ru/catalog/view/10333.html " target="_blank">Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.