У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Показники стану та ефективності використання основних засобів

     

      Інтенсивне ведення діяльності підприємств спиртопродуктового підкомплексу АПК передбачає кількісне зростання та якісне оновлення основних засобів. Виробництво високоякісної та конкурентоспроможної продукції, мінімізація виробничих витрат, підвищення техніко-технологічного рівня виробництва можливе за оптимальної структури, раціонального складу та вчасного процесу відтворення основних засобів.

      За ринкових умов господарювання підвищення ефективності виробництва та зростання результативності показників діяльності підприємств спиртопродуктового підкомплексу АПК залежить від рівня використання основних засобів. Для забезпечення відтворення основних засобів важливе значення має вивчення їх ефективності використання. Але у більшості випадків відтворення та використання основних засобів підприємств характеризується системою показників, які поділяються на три групи: показники, що характеризують забезпечення підприємств основними засобами; показники, які відображають стан основних засобів підприємств та показники, що характеризують ефективність їх використання.

      Сучасна наука виробила велику кількість підходів щодо оцінки відтворення та використання основних засобів. Слід відзначити, що С. Ф. Покропивний, В. І. Мацибора та В. К. Збарський вважають, що основною ознакою ефективного використання основних засобів є зростання обсягу виробництва продукції. Лише за умови інтенсивного відтворення та раціонального використання основних засобів можливе забезпечення значних темпів розвитку виробництва та підвищення його ефективності [47; 84].

      Економічна ефективність використання основних засобів є складним багатофакторним явищем, що виступає складовою частиною результату використання основних виробничих ресурсів: основних і оборотних засобів та робочої сили.

      Масштаби та напрями розвитку підприємств, ефективність використання ресурсів визначає матеріально-технічна база, найважливішою складовою якої є основні засоби, а саме їх активна частина – машини та обладнання [107].

      До системи показників ефективності основних засобів відносять показники капіталовіддачі і капіталомісткості продукції, при цьому пропонують застосовувати дані показники як загальні показники ефективності основних засобів. На рівень капіталовіддачі і капіталомісткості продукції впливає спеціалізація і структура виробництва, диспаритет цін на продукцію промисловості, що споживається у спиртовій галузі, і цін на продукцію. При розрахунку даних показників річний обсяг продукції зіставляється з вартістю основних засобів, яка сформована не за один рік і, як правило, не відповідає реальній їх вартості.

      Ефективність використання основних засобів значною мірою залежить від ефективності їх відтворення та оновлення, що характеризується коефіцієнтами зносу та придатності, коефіцієнтами введення в дію чи вибуття основних засобів. Дані показники певною мірою залежать від видової, технологічної та інших видів структур основних засобів. Визначені показники методологічно можна використовувати для порівняльних характеристик швидкості відтворення ресурсів [101].

      До показників, які характеризують стан основних засобів належать: коефіцієнт зносу, придатності, оновлення, вибуття та приросту основних засобів.

      Вся работа доступна по http://mydisser.com/ru/catalog/view/10333.html http://mydisser.com/ru/catalog/view/10334.html " target="_blank">Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.