У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Особливості управління ресурсами бюджету великого промислового регіону

     

      Особливістю сучасного етапу розвитку української економіки є наявність великого каскаду проблем у сфері відтворення, формування й використання ресурсів вітчизняної бюджетної системи, які сформувалися внаслідок багаторічної невиваженості державної економічної політики, її неадекватності стратегічним завданням та можливостям розвитку національної економіки й неспроможності фінансового сектора економіки протистояти викликам світової економіки.

      З точки зору Прем’єр-міністра України М.Азарова: «…в світі продовжується небачена криза, готових рецептів подолання якої немає ні в кого… Ми маємо справу з системними проблемами, які накопичувались у ході трансформації України в державу з ринковою економікою і не знаходили розв’язання. Понад два десятиліття держава прожила в умовах відкладених реформ…» [66]. Поглиблення технологічної відсталості, закріплення сировинної спеціалізації української економіки призвело до згортання виробництва готової продукції з високою доданою вартістю, значної залежності від кон’юнктури зовнішніх ринків. Починаючи з 1990 року, Україна втрачала значну частину свого потенціалу, у той час, як інші держави нарощували власну конкурентоспроможність. Так, обсяг ВВП країн ЄС збільшився протягом останніх 20 років в середньому на 40%, Російської Федерації – на 16%. Сьогодні Україна відновила тільки близько 70% від обсягів ВВП 1990 року [66].

      Чинний сьогодні механізм управління бюджетними ресурсами державного й місцевих бюджетів залишається неефективним. На думку провідних вчених-економістів і практиків, зокрема: О.І. Амоші, В.П. Вишневського [202], В.М. Білопольської [18], Л.М. Бабич, Т.В. Жибер [10], З.С. Варналія, Г.Л. Вознюк, В.Є. Воротіна, В.С. Куйбіда, Є.М. Лібанової, Ю.В. Макогона [58], В.М. Гейца, Т.С. Клебанової [52], А.О. Єпіфанова [75], Л.М. Кузьменко [104; 195; 201; 202], А.С. Маршалова, А.С. Новоселова [122; 123; 144], М.В. Чечетова [45], М.Г. Чумаченка [195; 201; 202] та інших шановних вчених, - це відбувається в результаті наявності ряду найактуальніших проблем у сфері відтворення, формування й використання ресурсів вітчизняної бюджетної системи, що обумовлює необхідність розробки стратегії економічного розвитку України на довгострокову перспективу, яка повинна ґрунтуватися на ретельному опрацюванні її положень на регіональному рівні.

      Вся работа доступна по " http://mydisser.com/ru/catalog/view/16847.html " target="_blank">Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.