У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Визначальні фактори сталого розвитку економіки України в умовах глобалізаційних і євроінтеграційних процесів

     

      Проблема глобалізації є ще малодослідженою і потребує аналізу її тенденцій, виявлення ключових проблем сучасного українського соціуму, шляхів підвищення ефективності суспільства та соціально-орієнтованого управління; добробуту населення на основі прискореного соціального розвитку та модернізації економічної системи з метою включення до загальнопланетарних процесів.

      Глобалізацію можна визначити через її прояв у наступних процесах:

      − рух товарів і послуг між країнами і секторами економіки;

      − рух фінансового капіталу між країнами;

      − переміщення людей між країнами, спричинене потребами здійснення економічної діяльності;

      − валютні операції на міжнародних валютних ринках;

      − рух інтелектуальної продукції та ідей між дослідницькими і навчальними центрами. Дослідження місця і ролі України в глобалізаційних умовах сучасності визначається особливою актуальністю тому, що, по-перше, на нинішньому етапі глобалізаційного розвитку світової цивілізації різні країни світу, в тій чи іншій мірі, переживають процеси трансформації всіх сфер людського життя; по-друге, на початку ХХІ століття Україна зіткнулася з низкою економічних, політичних, соціальних, культурних проблем, серед яких особливе місце займають соціоантропологічні, соціоекономічні, соціокультурні проблеми; по-третє, визначальним напрямом глобалізаційних зрушень є всеохоплююча інтеграція та інформаційно-комунікаційна революція, які створюють об’єктивні передумови як для об’єднання людства, так і для його роз’єднання.

      На нашу думку, стратегічними напрямками глобалізаційних процесів в Україні є такі: перебудова на ринковій основі виробничих зв’язків з країнами СНД; входження до європейського економічного простору через посилення співробітництва з країнами Центральної і Східної Європи, країнами ЄС; розвиток економічних зв’язків з країнами, що розвиваються. Особливої уваги заслуговує участь України в міжнародних організаціях для забезпечення рівноправного співробітництва у світовій економіці. Більшість дослідників вважають, що становлення України як сучасної розвиненої держави та спроможність забезпечувати свої національні інтереси визначально залежать від її повноцінного входження в європейські та світові процеси і структури. Євроатлантична і глобальна інтеграція це стратегія національного соціально-економічного розвитку України на першу чверть XXI століття.

      Вся работа доступна по " http://mydisser.com/ru/catalog/view/16855.html " target="_blank">Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.