У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Інтерпретація кількісних оцінок фінансового моніторингу в банківській системі України

     

      На сучасному етапі розвитку економіка України характеризується особливостями економіки перехідного періоду: неконвертованість національної валюти за межами країни, високий рівень інфляції, низька ліквідність державного і приватного ринків боргових зобов’язань та інструментів капіталу, бюджетні обмеження [104].

      Незалежно від методу розрахунку рівня тіньової економіки України, він перевищує критичний, який становить 30%. За даними Міністерства економічного розвитку і торгівлі за результатами І кварталу 2012 року він становив 34% від рівня офіційного ВВП, а відповідно до методу “витрати населення – роздрібний товарооборот” залишився на рівні І кварталу 2011 року і склав 44%. При розрахунку рівня тіньової економіки за методом динамічних мультиіндикаторів та мультичинників (англ. – Dynamic multiple-indicators multiple-causes (DYMIMIC)), що використовується західними дослідниками для порівняння динаміки тіньового сектору економіки різних країн, показники в Україні є значно вищими від офіційних та становлять понад 57% [177, с.337].

      За даними експертів Світового банку, в тіньовому секторі міжнародної економіки щорічно обертається 8-10 трлн. дол. США [209].

      В 2011-2012 роках міжнародні рейтингові агенції надали такі рейтинги нашій державі: Moody`s Investors Service - погіршило прогноз по довгостроковому суверенному рейтингу України в місцевій і іноземній валюті «В2» зі «стабільного» на «негативний» [142]; Fitch Rating підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента України в іноземній і національній валюті на рівні "B" із "стабільним" прогнозом [143]; Standard & Poor`s Ratings Services знизило довгостроковий суверенний рейтинг України в місцевій валюті з "BB-" до "B+", а також підтвердило короткостроковий рейтинг в іноземній і місцевій валюті на рівні "B". Крім того, агентство підтвердило довгостроковий рейтинг в іноземній валюті на рівні "B+". Прогноз по рейтингах - "стабільний" [143].

      За рівнем корупції у 2012 році Україна опустилась на 144 місце із 174 (найвищий рівень корупції) нарівні із Сирією, Конго, Бангладеш, Камерун і Центральноафриканською республікою [209].

      Українська банківська система є дворівневою, що включає Національний банк України та комерційні банки разом із 5 державними банками. У 1991 році в Україні було зареєстровано 76 банків, а станом на початок 2012 року їх кількість досягла 198 банків, з яких функціонує 176 банків, в тому числі 53 банки з іноземним капіталом (22% - зі 100% іноземним капіталом) [170]. За даними НБУ, частка іноземного капіталу в акціонерному капіталі банківської системи за рік несуттєво збільшилася і становить 41,9%. Банки здійснюють свою діяльність згідно із Законом України «Про банки та банківську діяльність» від 07.12.2000 № 2121- III.

      На початок 2012 року брутто активи банківської системи становили 92% ВВП України, що свідчить про високий рівень інтегрованості банківських установ в економіку країни.

     Більшість банків є учасниками міжнародних карткових систем та / або НСМЕП, у розвитку якої активну участь бере НБУ. Станом на 01 січня 2012 року в обігу перебувало 57,9 млн. платіжних карт, емітованих вітчизняними банками, з яких 60% були активними;

     інфраструктура обслуговування карткового бізнесу налічує 33 тис. банкоматів і 28,8 тис. банківських терміналів; еквайрингова мережа складається з 94,7 тис. торгових терміналів. У країні функціонують 9 банківських систем грошових переказів (у т.ч. 2 міжнародні) [170]. Регіональна мережа банківських установ складається з більш ніж 20000 точок продажу (включаючи філії та дочірні компанії).

      Вся работа доступна по " http://mydisser.com/ru/catalog/view/16859.html " target="_blank">Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.